Giresunspor Kulübü Baskani Yamak, transfer yasagini degerlendirdi:Gültekin Yetgin- "Bu sene sonunda da transfer yapamayacagiz, yani biz transfer tahtasini açtirsak dahi transfer yapma sansimiz yok çünkü yasagimiz var. Mevcut takimi korumak yönünde de adimlari attik"

Giresunspor Kulübü Baskani Yamak, transfer yasagini degerlendirdi:Gültekin Yetgin- "Bu sene sonunda da transfer yapamayacagiz, yani biz transfer tahtasini açtirsak dahi transfer yapma sansimiz yok çünkü yasagimiz var. Mevcut takimi korumak yönünde de adimlari attik"

GIRESUN (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bitexen Giresunspor'un baskani Nahid Ramazan Yamak, transfer yasagi dolayisiyla mevcut takimi korumak yönünde adimlar attiklarini söyledi.

Yamak, Çotanak Spor Kompleksi'nde düzenledigi basin toplantisinda, FIFA'da devam eden davalar da olmak üzere su anda kulübün 271 milyon lira borcu oldugunu belirtti.

FIFA'daki dava süreçlerinden dolayi avukat ve tahakkuk masraflarindan 25-30 milyon lira borç olusacagina dikkati çeken Yamak, 300 milyon lira civarinda bir borç ile karsi karsiya kalacaklarini aktardi.

Yamak, "Zarar bu, battik, biz bittik." gibi söylemler içerisinde bir kisi olmadigini kaydederek, "Ben ne gelistirebilirim, ne öderim, ona bakiyorum. Nitekim geldigimiz günden bugüne 7 milyon lira su ana kadar ödeme yaptik, yarin da oyuncularin birer maasini ve geçen haftaki primlerini ödedigimizde asagi yukari 15 milyon lira iki hafta içerisinde ödeme yapmis olacagiz." dedi.

Ilk hedeflerinin Giresunspor'u Süper Lig'de tutmak oldugunu vurgulayan Yamak, bunu yapabilecek durumda olduklarini kaydetti.

Yamak, kulübün transfer yasagina deginerek, sunlari kaydetti:

"Kulüp ara dönemde transfer yapamadi, bu sene sonunda da transfer yapamayacagiz, yani biz transfer tahtasini açtirsak dahi transfer yapma sansimiz yok çünkü yasagimiz var. Mevcut takimi korumak yönünde de adimlari attik. Campuzano'nun sözlesmeyi feshetme durumu vardi. Aslinda oyuncuya ciddi de teklif gelmisti ve oyuncumuzun da alacagini birakarak gitme durumu vardi. Ayrica kulübe gelir getirerek gitme imkani vardi. Asagi yukari 600 bin avro civarinda kulübe fayda saglayabilirdik. Ama büyük fotografa baktiginizda ayrilma imkanimizin olmadigini gördük ve Campuzano'nun ödemesini yaptik."


- "Giresunspor su anda kimseyi satmayacak"

Giresunspor'un satilik hiçbir futbolcusunun olmadigini belirten Yamak, "Giresunspor su anda kimseyi satmayacak. Kimileri de bizim futbolcularimizi alip baska takimlara götürmek yönünde çalismalar yapmis, bunlarin da karsisindayiz. Bütün futbolcularimizla sözlesme uzatabildigimiz kadarini uzatip bir dahaki sezon bu ekiple devam edecegiz." diye konustu.

Yamak, takimdaki oyuncularin çok karakterli oldugunu kaydederek, "Bajic'in 350 bin avro civarinda alacagi var, 'Ben sizi kesinlikle FIFA'ya vermem, sizinle beraber, hep beraber savasacagim.' dedi. Tabii bunlar da insani çok duygulandiriyor. Kaptanimiz Onurcan Piri, Perez, tüm futbolculardan Allah razi olsun." ifadelerini kullandi.


- "(9+2 kurali) Buna itiraz edecegiz"

Giresunspor'un üye sayisini artiracaklarini vurgulayan Yamak, bunun için de 2828 yeni üye kampanyasi baslattiklarini söyledi.

Baskan Yamak, bir gazetecinin TFF'nin ligden çekilen takimlardan transfer edilecek yabanci oyuncularin oynamasi sartiyla kontenjan kuralini 9+2 olarak güncellemesine iliskin sorusuna, "Biz maalesef Giresunspor olarak sahaya 3 Türk, 8 de yabanci oyuncuyla çikabiliyoruz. Ancak bu durumdan dolayi diger takimlar 2 Türk, 9 yabanci oyuncuyla çikabiliyorlar. Bu acayip bir haksiz rekabet, bizim için de dezavantaj, hemen önümüzdeki haftadan geç olmamak kaydiyla buna itiraz edecegiz." yanitini verdi.