Genç MÜSIAD'in 15. Olagan Genel KuruluHatice Senses Kurukiz- ITO Baskani Sekib Avdagiç: - "Genç MÜSIAD, gençlerden olusan bir örgüt olmanin ötesinde bir anlam içeriyor. Bu anlam, Türkiye'nin üretim geleceginin istikametini/rotasini belirleyecek bir akim. Genç MÜSIAD'i etkin kilan güç ise bizi biz yapan degerlerimizdir" - DEIK Baskani Nail Olpak: - "Bana göre MÜSIAD'in en önemli projesi olan Genç MÜSIAD'dan yetismis arkadaslarimiz da bundan sonraki süreçte MÜSIAD'imizin genel baskanlari olarak ka

Genç MÜSIAD'in 15. Olagan Genel KuruluHatice Senses Kurukiz- ITO Baskani Sekib Avdagiç:
- "Genç MÜSIAD, gençlerden olusan bir örgüt olmanin ötesinde bir anlam içeriyor. Bu anlam, Türkiye'nin üretim geleceginin istikametini/rotasini belirleyecek bir akim. Genç MÜSIAD'i etkin kilan güç ise bizi biz yapan degerlerimizdir"
- DEIK Baskani Nail Olpak:
- "Bana göre MÜSIAD'in en önemli projesi olan Genç MÜSIAD'dan yetismis arkadaslarimiz da bundan sonraki süreçte MÜSIAD'imizin genel baskanlari olarak ka

ISTANBUL (AA) - Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani Sekib Avdagiç, "Genç MÜSIAD, gençlerden olusan bir örgüt olmanin ötesinde bir anlam içeriyor. Bu anlam, Türkiye'nin üretim geleceginin istikametini/rotasini belirleyecek bir akim. Genç MÜSIAD'i etkin kilan güç ise bizi biz yapan degerlerimizdir." dedi.

Avdagiç, MÜSIAD Genel Merkez binasinda gerçeklestirilen Genç MÜSIAD'in 15. Olagan Genel Kurulu'nda yaptigi konusmada, hem devlet hem millet olarak, asrin felaketi karsisinda ortaya konulan birlik ve dayanismanin, bölge insaniyla yardimlasma gayretinin her türlü gayretin üzerinde oldugunu söyledi.

Devletin öncülügündeki yardim çalismalarina Istanbul Ticaret Odasi olarak ellerinden gelen destegi ortaya koymaya çalistiklarini dile getiren Avdagiç, afet döneminde gençlerin kendi öz degerleri ve gelenekleriyle atan bir kalbe sahip olduklarinin görüldügünü aktardi.

Avdagiç, basta Genç MÜSIAD üyeleri olmak üzere, deprem bölgesinde gece gündüz demeden, yorulma bilmeden katki saglayan gençleri kutlayarak, söyle devam etti:

"Genç MÜSIAD, gençlerden olusan bir örgüt olmanin ötesinde bir anlam içeriyor. Bu anlam, Türkiye'nin üretim geleceginin istikametini/rotasini belirleyecek bir akim. Genç MÜSIAD'i etkin kilan güç ise bizi biz yapan degerlerimizdir. Genç MÜSIAD, sadece 1990 yilinda kurulan MÜSIAD'in birikimiyle degil, ayni zamanda medeniyet havzamizin 1000 yili asan birikimini de dikkate alarak hareket etmeli. Bizim hedefimiz amaçsiz zenginlik ve varlik sahibi olmak degil. Bizim canla basla çalismamizin, gece, gündüz demeden daha çok üretmemizin, daha çok ihracat yapmak için çirpinmamizin, daha yüksek milli gelire ulasmak için gayret göstermemizin, yüksek teknoloji ve yenilikçilik için çabalamamizin bir te sebebi var. O da bu ülkenin, bu cografyanin öz-sahipleri olarak, ve dahi milletçe, kaybettiklerimizi tekrar kazanabilmek.

Daha açik bir ifadeyle, bir Müslüman olarak ülkülerimizi ve hayallerimizi hayata geçirebilmek. Böyle bir hayalimiz yoksa bilelim ki biz Niçe'nin belirttigi hiçlige dogru sürüklenme riskiyle karsi karsiyayiz. Kanaatime göre bu konuda da yolumuzu aydinlatanlar iste bugün burada bulunan siz gençlersiniz. Mevlana Hazretlerinin güzel bir sözü var, 'Zikir, fikri titretir, harekete geçirir. O yüzden zikri, donmus fikre günes yap.' der. Iste ben Genç MÜSIAD'in bizim evrensel degerlerimizin zikri oldugunu düsünüyorum. Türkiye'yi ekonomide küresel aktör yapacak donuklugu çözecek günesimiz olacak bu gençler insallah. Buna, inancimiz tamdir."

Avdagiç, dün itibariyla ülke için çok önemli sonuçlari olacak yeni bir 2 aylik döneme girildigini belirterek, "Bu süreçte buradaki tüm genç kardeslerimin üzerine düseni, bütün gerekliliklerini karsilayacak sekilde yapacaklarina olan inancimi da bu vesileyle özellikle paylasmak ve bunu kendilerinden bekledigimi ifade etmek istiyorum." diyerek sözlerini tamamladi.

- "Gençligin dinamizmi ve samimiyeti önemli"

Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu (DEIK) Baskani Nail Olpak da göreve gelen yeni yönetim kadrosuna basarilar diledi.

Olpak, gençligin farkli avantajlara sahip oldugunu, gençligin dinamizmi ve samimiyetinin önemli oldugunu belirterek, söyle devam etti:

"Bu çerçeve içerisinde istisareye riayet ederek, hasbilik ve hesabilik arasindaki o çizgiyi unutmadan, elbette aksam basimizi yastiga koydugumuz zaman hakkiyla görevimizi yaptik mi hesabini da yaptiktan sonraki sürece biz kader diyoruz. Ondan sonrasi Cenab-i Hakkin takdiri. Insaniz hatadan hiçbir zaman ari degiliz. Eger hata yaptiysak özür dilemeyi de unutmamak gerektigini, bu dönemler içerisinde yaptigim görevler bana da ögretti.

Böylesi bir çerçevede bunu da ifade etmek isterim. Sunu görebiliyorum. Ben kendi genel baskanligim döneminde tüzügümüzde degisiklik yaparak Genç MÜSIAD Baskanlarimizi MÜSIAD Yönetim Kurulunun asli üyesi olmasina vesile olmustum. Sonrasinda devam ettirilebiliyor. Bana göre MÜSIAD'in en önemli projesi olan Genç MÜSIAD'dan yetismis arkadaslarimiz da bundan sonraki süreçte MÜSIAD'imizin genel baskanlari olarak karsimizda olurlar diyorum."