Galler Prensi William'in sikayetini çekmek için The Sun'dan para aldigi iddia edildiBehlül Çetinkaya

Galler Prensi William'in sikayetini çekmek için The Sun'dan para aldigi iddia edildiBehlül Çetinkaya

LONDRA (AA) - Ingiltere'de Galler Prensi William'in mahremiyetini ihlal etmekle suçladigi The Sun'dan yüklü miktar para alarak gazetenin bagli oldugu sirketle anlastigi öne sürüldü.

Yerel medyada yer alan habere göre, Ingiltere Krali 3. Charles'in oglu Sussex Dükü Prens Harry'nin, The Sun gazetesine telefon dinleme yoluyla özel bilgileri elde ettigi iddiasiyla açtigi davanin durusmasi bugün görülmeye devam etti.

Durusmada, Prens Harry'nin avukati David Sherborne, mahkemeye The Sun'in bagli oldugu News Group Newspapers (NGN) sirketinin kisilerle ilgili bilgileri yasa disi yollardan elde ettigine iliskin iddialarin yer aldigi belgeler sundu.

Ancak belgeler, Ingiltere'de veliaht prens konumundaki Prens William'a iliskin iddialarla dikkati çekiyor.

Belgelere göre, Prens William, dünyaca ünlü medya patronu Rupert Murdoch'in sahibi oldugu NGN'den "yüklü miktar" para alarak sikayetçi olmaktan vazgeçti.

Iddiaya göre, taraflar arasindaki anlasma 2020'de gerçeklesirken, geçen sene hayatini kaybeden Kraliçe Elizabeth de görüsmelere dahil oldu.

Ayrica Sherborne, o dönemde avukatlarin da buna karsi çikmasina ragmen Kraliyet üyeleri ile NGN arasinda anlasmanin gerçeklestigini iddia etti.

- "Agir mahremiyet ihlallerine" ugradiklari için dava açmislardi

Prens Harry, ülkedeki diger medya kuruluslarina da "mahremiyeti ihlal" davasi açmisti.

Bunlardan Daily Mail'in sahibi oAssociated Newspapers Limited'e (ANL) yönelik davada, sikayetçiler arasinda Prens Harry'nin yani sira Elizabeth Hurley, Sadie Frost, Elton John ve David Furnish gibi isimler yer aliyor.

Davacilar, ANL tarafindan islendigi iddia edilen "menfur suç eylemleri" sonucunda "agir mahremiyet ihlallerine" ugradiklarini, özel bilgilerinin kötüye kullanildigini savunuyor.

Sussex Dükü Prens Harry, daha önce de Ingiliz The Mail On Sunday gazetesine iftira davasi açmis ve Temmuz 2022'de kazanmisti.

Prens Harry, 4 Ekim 2019'da da telefon mesajlarini "hackledikleri" gerekçesiyle The Sun ve Daily Mail disinda Daily Mirror ve artik faaliyette olmayan News of the World gazetelerini dava etmisti.