GÜNDEM ÖZETI / 15 Mart 2023Tevfik IsikANADOLU AJANSI

GÜNDEM ÖZETI / 15 Mart 2023Tevfik IsikANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kahramanmaras merkezli depremlere iliskin gelismeler takip ediliyor.


YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- TBMM'den

- AK Parti ve IYI Parti'nin grup toplantilari gerçeklestirilecek.

- Genel Kurulda, Afet Yeniden Imar Fonunun Kurulmasi Hakkinda Kanun Teklifi görüsmelerine devam edilecek.

- Adalet Komisyonunda, yargida yeni düzenlemeler içeren Icra ve Iflas Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi ele alinacak.

(TBMM/11.45/10.30/14.00/14.30)


EKONOMI FINANS

1- Türkiye Istatistik Kurumu, ocak ayi ücretli çalisan ve subat ayi konut satis istatistiklerini, subat ayi tarim ürünleri üretici fiyat endeksini açiklayacak.

(Ankara/10.00)


SPOR

1- Medipol Basaksehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin son 16 turu rövansinda Belçika'nin Gent takimini Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda konuk edecek.

(Istanbul/20.00)

2- UEFA Sampiyonlar Ligi'nin son 16 turu mücadelesi Real Madrid-Liverpool ve Napoli-Eintracht Frankfurt rövans karsilasmalariyla tamamlanacak.

(Madrid/Napoli/23.00)

3- UEFA Avrupa Ligi'nin son 16 turu rövansinda persembe günü Ispanya'nin Sevilla takimini konuk edecek Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus ile takimdan bir futbolcu Can Bartu Tesisleri'nde düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; sari-lacivertli takim son çalismasini da tesislerde yapacak.

(Istanbul/16.00/17.30)

4- UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin son 16 turu rövansinda persembe günü Italya'nin Fiorentina ekibini konuk edecek Demir Grup Sivasspor, son antrenmanini kulüp tesislerinde yapacak. Teknik direktör Riza Çalimbay ve futbolcu Samu Saiz, Sivas 4 Eylül Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda maça iliskin sorulari cevaplayacak.

- Fiorentina'nin son antrenmani ve teknik direktör Vincenzo Italiano'nun basin toplantisi statta gerçeklestirilecek.

(Sivas/15.00/17.00/15.30/17.30)

5- TFF 2. Lig gruplarinda ertelenen 24. hafta karsilasmalari yapilacak.

6- Basketbol Sampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nun 5. haftasinda J Grubu'nda Bahçesehir Koleji, Litvanya'nin Rytas ekibini konuk edecek; Galatasaray Nef, K Grubu'nda Yunanistan'in AEK takimiyla deplasmanda karsilasacak.

(Istanbul/20.00/Atina/20.30)

7- Basketbol 7Days Avrupa Kupasi'nin 16. haftasinda A Grubu'nda Frutti Extra Bursaspor, Italya'nin Umana Reyer ekibini konuk edecek; B Grubu'nda Türk Telekom, Ispanya'nin Gran Canaria ekibiyle deplasmanda karsi karsiya gelecek.

(Bursa/21.30/Las Palmas de Gran Canaria/23.00)

8- Gaziantep Basketbol, FIBA Erkekler Avrupa Kupasi'nin çeyrek final rövansinda Polonya'nin Anwil takimini konuk edecek.

(Istanbul/20.00)

9- Voleybol Erkekler CEV Sampiyonlar Ligi'nin çeyrek final rövansinda Halkbank, Italya'nin Cucine Lube takimiyla deplasmanda karsilasacak.

(Macerata/22.30)

10- Voleybol Kadinlar CEV Sampiyonlar Ligi'nin çeyrek final ilk maçinda VakifBank, Italya'nin Vero Volley ekibini konuk edecek.

(Istanbul/19.30)

11- Hentbolda HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupasi Sekizli Final mücadelesi baslayacak. Çeyrek finalde Sakarya Büyüksehir Belediyespor-MKE Ankaragücü Mamak Belediyespor, Beykoz Belediyespor-Nilüfer Belediyespor, Besiktas Yurtbay Seramik-Izmir Büyüksehir Belediyespor ve Spor Toto-Mihalliççikspor karsilasmalari yapilacak.

(Konya)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.