GÜNDEM / 4 Nisan 2023EkipANADOLU AJANSI

GÜNDEM / 4 Nisan 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kahramanmaras merkezli depremlere iliskin gelismeler takip ediliyor.

(Fotografli-Görüntülü)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Trabzon Atatürk Meydani'nda "Millet Bulusmasi"na katilacak, esnafi ve Kadin Kooperatifi Pazari'ni ziyaret edecek, bir otelde iftara istirak edecek.

(Trabzon/13.30-18.55) (Fotografli-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Adalet Bakani Bekir Bozdag, Batman Valiligi ve AK Parti Il Baskanligini ziyaret edecek, iftar programina katilacak.

(Batman/13.15/15.00/18.47) (Fotografli-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Kayseri Büyüksehir Belediyesini, AK Parti ve MHP Il Baskanliklarini, Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi'ni ziyaret edecek, Develi ilçesinde Engelsiz Yasam Bakim Rehabilitasyon ve Aile Danisma Merkezi açilisina ve iftar programina istirak edecek.

(Kayseri/13.00-19.10) (Fotografli-Görüntülü)

3- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum Sivas'ta, valilige, belediyeye, esnafa ziyarette bulunacak, "Millet Bahçesi Ilk Fidan Dikimi, Temel Atma, Anahtar Teslim Töreni"ne ve Istasyon Caddesi 50. Yil Kavsagi'nda gençlerle "Iftara Bes Kala Programi"na katilacak. Depremzedelerle KYK Ögrenci Yurdu'nda iftar yapacak olan Kurum, Ulu Cami Meydani'nda vatandaslarla sohbet edecek.

(Sivas/15.30-20.25) (Fotografli-Görüntülü)

4- Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakani Nikolaos Panagiotopoulos ile depremin etkiledigi alanlarda incelemelerde bulunacak, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde basin açiklamasi yapacak.

(Hatay/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulunda, Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

- HDP grup toplantisi yapilacak.

(TBMM/14.00/12.45) (Fotografli-Görüntülü)


EKONOMI FINANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev'e Togg aracini teslim edecek, Azerbaycan Teknik Üniversitesi Bilisim Vadisi'ni ve T3 Vakfi Bakü Bilim Merkezi'ni ziyaret edecek.

(Bakü) (Fotografli-Görüntülü)

2- Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, tarim sektörü temsilcileri ile toplanti yapacak, depremzede vatandaslarla iftar programinda bir araya gelecek.

(Denizli/15.00/19.35) (Fotografli-Görüntülü)

3- Ticaret Bakani Mehmet Mus, mart ayina ait dis ticaret rakamlarini bakanlikta basin toplantisiyla açiklayacak.

(Ankara/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Basaksehir-Kayasehir Metro Hatti Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Istasyonunda basin açiklamasi yapacak.

(Istanbul/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB) ocak ayina iliskin finansal kesim disindaki firmalarin döviz varlik ve yükümlülükleri ile mart ayina iliskin reel efektif döviz kurunu açiklayacak.

(Ankara/14.30)


DÜNYA DIPLOMASI

1- NATO ülkelerinin disisleri bakanlari, iki günlük toplanti için Brüksel'deki karargahta bir araya gelecek. Finlandiya'nin üyelige kabulü için tören düzenlenecek. Toplantida Türkiye'yi Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu temsil edecek.

(Brüksel) (Fotografli-Görüntülü)

2- Türkiye, Rusya, Suriye ve Iran Disisleri bakan yardimcilari, Moskova'da bir araya gelecek.

(Moskova) (Fotografli-Görüntülü)


GÜNCEL

1- Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, "Dogal Afetlerde Uluslararasi Is Birligi ve Dayanisma Paneli"ne katilacak.

(Ankara/11.30) (Fotografli-Görüntülü)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, YÖK’ün üniversitelerin bahar dönemine iliskin aldigi kararlarin ardindan GSB yurtlari ile ilgili açiklamalarda bulunacak. Bakan Kasapoglu, tüm spor federasyon baskanlarinin da katilimiyla Gölbasi’nda misafir edilen depremzedelerle iftar yapacak.

(Ankara/11.00/19.22) (Fotografli-Görüntülü)

2- Futbolda Ziraat Türkiye Kupasi'nin çeyrek final mücadelesi baslayacak. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak turun ilk maçinda MKE Ankaragücü, Trabzonspor'u konuk edecek.

(Ankara/20.30) (Fotografli)

3- Voleybolda Alpaslan Endüstri Erkekler 1. Ligi'nden Efeler Ligi'ne yükselecek 2 takimin belirlenecegi final etabi baslayacak; Akkus Belediyespor-Saint Joseph ve Rest Property Alanya Belediyespor-Milas Belediyespor maçlari yapilacak.

(Ankara/14.00/16.30) (Fotografli)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.