GÜNCELLEME - Fransiz ve Alman siyasetçilerden Paris'teki biçakli saldiriya tepkiCüneyt Karadag,Seyma Uzundere ALMANYA DISISLERI BAKANI BAERBOCK VE Eski FRANSA CUMHURBASKANI HOLLANDE'IN MESAJLARI EKLENDI

GÜNCELLEME - Fransiz ve Alman siyasetçilerden Paris'teki biçakli saldiriya tepkiCüneyt Karadag,Seyma Uzundere
ALMANYA DISISLERI BAKANI BAERBOCK VE Eski FRANSA CUMHURBASKANI HOLLANDE'IN MESAJLARI EKLENDI

ANKARA (AA) - Fransiz ve Alman siyasiler, baskent Paris'te gece meydana gelen biçakli saldiriya tepki göstererek, hayatini kaybeden kisinin yakinlarina bassagligi diledi.

Cumhurbaskani Emmanuel Macron, X sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Bu aksamki terör saldirisinda hayatini kaybeden Alman vatandasinin ailesine ve yakinlarina bassagligi dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandi.

Saldirgani yakalayan ekiplere tesekkür eden Macron, terörle mücadele savciliginin "Fransiz halki adina adaletin yerine getirilmesi için" olayi aydinlatacagini belirtti.

Fransa Basbakani Elisabeth Borne, X'teki paylasiminda, "terör karsisinda ödün vermeyecegiz" diyerek, hayatini kaybeden Alman vatandasinin ailesine ve yakinlarina bassagligi diledi.

Fransa Ulusal Meclis Baskani Yael Braun-Pivet de paylasiminda "Terör bir kez daha topraklarimizi vurdu." ifadesini kullanarak, "degerlerimize saldiranlarla mücadelede birlik olalim" mesaji verdi.

Asiri sagci Ulusal Birlik (RN) partisi lideri Jordan Bardella ise soysal medya hesabindan yaptigi açiklamada, daha önce sabikasi bulunan saldirgana karsi yeterli önlem alinmadigi ve "Fransizlarin hayatinin tehlikeye atildigi" degerlendirmesinde bulunarak, "Yarin sabah Fransizlar bunu sorgulayacak." ifadesini kullandi.

Eski Fransa Cumhurbaskani François Hollande da X hesabindan, "terör saldirisi kurbanlari" ile dayanisma içinde oldugunu vurgulayarak, "Islamci terör karsisinda beraber ve birlik olalim." açiklamasini yapti.

Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, X'teki paylasiminda, Paris'ten gelen haberin yikici oldugunu belirterek, "Düsüncelerim, Islamci oldugundan süphelenilen saldirida öldürülen genç Alman'in arkadaslari ve ailesiyle birlikte. Yaralilara geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Nefret ve terörün Avrupa'da yeri yoktur." ifadesini kullandi.

- Olay

Paris'in 15'inci bölgesinde Bir Hakeim metro duragi yakinlarinda bir kisi gece yoldan geçenlere biçakla saldirmisti. Saldirida bir Alman vatandasi ölmüs, 2 kisi yaralanmisti.

Le Figaro'nun haberine göre Içisleri Bakani Gerald Darmanin, saldirganin gözaltina alindigi sirada, "Afganistan'daki gibi Filistin'de de" Müslümanlarin öldürülmesine karsi oldugunu ve "Fransa'nin Israil'in suç ortakligini yaptigini" söyledigini belirtti.

Darmanin ayrica, saldirganin 2016 yilinda siddet eylemi gerçeklestirme süphesiyle gözaltina alindigini ve 4 yil hapis cezasina çarptirildigini aktardi.

Paris savciligi olayla ilgili "cinayet" ve "cinayete tesebbüsten" sorusturma baslatti.

Fransiz basininda çikan haberlerde, 26 yasindaki saldirganin Iran kökenli Fransiz vatandasi oldugu ifade edildi.