GRAFIKLI - Formula 1'de sezonun 4. yarisi Azerbaycan'da yapilacakFatih Erel

GRAFIKLI - Formula 1'de sezonun 4. yarisi Azerbaycan'da yapilacakFatih Erel

ISTANBUL (AA) - Formula 1 Dünya Sampiyonasi'nda sezonun 4. yarisina Azerbaycan ev sahipligi yapacak.

Baskent Bakü'de yer alan 6 kilometre uzunlugundaki Bakü Sehir Pisti'nde yapilacak yaris, 51 tur üzerinden düzenlenecek. Yarin gerçeklestirilecek siralama turlari ve 29 Nisan Cumartesi günü yapilacak sprint yarislarinin ardindan yaris, 30 Nisan Pazar günü saat 14.00'te baslayacak.

Formula 1 sprint yarislari, bu hafta sonu yapilacak Azerbaycan Grand Prix'si öncesinde onaylanan degisikliklerin ardindan 2023 için yeni bir formata kavustu.

Formula 1, 2023'teki sprint programina "sprint shootout" olarak bilinen ikinci bir eleme seansinin eklenecegi yeni bir formatta ilk defa gerçeklestirilecek. Sprint shootout, sprint yarisinin siralamasini belirleyecek.

Yeni format, ilki bu hafta sonu Azerbaycan Grand Prix'si olmak üzere bu sezon alti yarista kullanilacak.

Azerbaycan Grand Prix'sinde 29 Nisan Cumartesi günü sprint shootout yarisi saat 11.30'da ve sprint yarisi ise saat 16.30'da baslayacak.

Sezonun ilk yarisi Bahreyn'de ve 3. ayagi Avustralya'da Red Bull'un Hollandali pilotu Max Verstappen zafere ulasmisti. Sezonun 2. ayagi Suudi Arabistan Grand Prix'sinde ise yine Red Bull takimindan Meksikali Sergio Perez birinci olmustu.

Azerbaycan Grand Prix'si öncesinde pilotlar ve takimlar klasmaninin ilk 5 sirasi söyle:

- Pilotlar

1. Max Verstappen (Hollanda): 69 puan

2. Sergio Perez (Meksika): 54

3. Fernando Alonso (Ispanya): 45

4. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 38

5. Carlos Sainz (Ispanya): 20

Lance Stroll (Kanada): 20