Fuzul Yapi, gayrimenkul yatirim ortakligina dönüstüHatice Senses Kurukiz- Fuzul GYO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal: - "Bundan sonraki süreçte Fuzul GYO olarak ülkemize ve sektörümüzde katma deger saglamaya devam edecegiz. GYO dönüsüm süreciyle es zamanli olarak halka arz hazirliklarina da devam ediyoruZ"

Fuzul Yapi, gayrimenkul yatirim ortakligina dönüstüHatice Senses Kurukiz- Fuzul GYO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal:
- "Bundan sonraki süreçte Fuzul GYO olarak ülkemize ve sektörümüzde katma deger saglamaya devam edecegiz. GYO dönüsüm süreciyle es zamanli olarak halka arz hazirliklarina da devam ediyoruZ"

ISTANBUL (AA) - Fuzul Holding bünyesinde faaliyet gösteren Fuzul Yapi, Sermaye Piyasasi Kurulu'ndan gayrimenkul yatirim ortakligi (GYO) iznini alarak halk arz sürecinin ilk adimini atti.

Sirket açiklamasina göre, halka arz için çalismalarini 2023 yili içinde tamamlamayi hedefleyen sirket, bugüne kadar Tem Avrasya, Basaksehir Avrasya 1, Basakcity, Kent Evila, Kent Ariva, Olimpa AVM, Olimpa Rezidans, Olimpa Park Plus, Vadiyaka Basaksehir ve 3. Istanbul Basaksehir projelerini hayata geçirdi.

Devam eden projeleri arasinda Barbaros 48, Avrasya 2, Avrasya 3, Fatih Otel gibi projeleri yer alirken, bundan sonraki süreçte devreye alinacak birçok yeni proje de Fuzul GYO portföyüne dahil edilecek.

Fuzul GYO, portföyündeki güçlü projelerle halka açilma sürecini 2023 bitmeden tamamlamayi hedefliyor.

Açiklamada Fuzul Gayrimenkul Yatirim Ortakligi'na dönüsüm süreciyle ilgili görüslerine yer verilen Fuzul GYO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, sunlari kaydetti:

"Fuzul Holding olarak yakin zamanda aldigimiz stratejik bir kararla gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren istiraklerimizden Fuzul GYO'nun halka açilmasi için gerekli adimlari attik. Sermaye Piyasasi Kurulu'na, gayrimenkul yatirim ortakligina dönüsüm basvurumuz neticelendi. Bundan sonraki süreçte Fuzul GYO olarak ülkemize ve sektörümüzde katma deger saglamaya devam edecegiz. GYO dönüsüm süreciyle es zamanli olarak halka arz hazirliklarina da devam ediyoruz. Hazirliklarin tamamlanmasiyla birlikte gerekli basvurulari yaparak halka açilma sürecini fiilen baslatacagiz. Fuzul GYO'nun 2023 yili içinde halka açilmasini planlaniyoruz."

- Barbaros 48 Fuzul GYO portföyünde olacak

Konut ve alisveris merkezi gibi farkli ticari alanlarda ilklere imza atan Fuzul GYO'nun portföyde son dönemde oldukça dikkat çeken Barbaros 48 projesinin olmasi bekleniyor. Emlak Konut GYO güvencesiyle ve hasilat paylasimi modeliyle gelistirilecek olan Barbaros48 projesi, Asya ve Avrupa'yi ayni pencereden izleme imkani sunacak panoramik özelligi ile yatirimcinin ilgi odagi olmaya devam ediyor.

Asya'dan Avrupa'ya 180 derece ile bogaz hattini görebilecek bir açi ile insa edilecek projede, kat yükseklikleri 4,5 metre olarak tasarlandi. Ofis-AVM gibi alanlarin yer almayacagi, sadece rezidans olarak planlanan projede, daire büyüklükleri 100 metrekare ile 350 metrekare arasinda degisiyor. Projenin 24 ayda tamamlanmasi hedefleniyor.

Üçüncü kattan itibaren panoramik Bogaz ve Tarihi Yarimada manzarasina hakim projede, fiyatlar ortalama 10 bin dolardan basliyor. 2+1 daireler için iki, 3+1’'er için üç, 4+1'ler için dört, misafirler için ise ayri otopark planlanan projenin en üst katinda da sonsuzluk havuzu yer aliyor.