Filistin 13. Uluslararasi Kitap Fuari kapilarini kitapseverlere açtiQais Omar Darwesh Omar,Safiye Karabacak- Filistin Kültür Bakani Atif Ebu Seyf: - "6 bin 500 metrekarelik alanda 61 bin eserin yer aldigi fuara basta Filistin ve Türkiye olmak üzere birçok ülkeden 390 yayinevi katiliyor"

Filistin 13. Uluslararasi Kitap Fuari kapilarini kitapseverlere açtiQais Omar Darwesh Omar,Safiye Karabacak- Filistin Kültür Bakani Atif Ebu Seyf:
- "6 bin 500 metrekarelik alanda 61 bin eserin yer aldigi fuara basta Filistin ve Türkiye olmak üzere birçok ülkeden 390 yayinevi katiliyor"

RAMALLAH (AA) - Isgal altindaki Bati Seria'nin Ramallah kentinde bu yil 13'üncüsü düzenlenen ve Türkiye'nin de aralarinda bulundugu birçok ülkeden 390 yayinevinin katildigi "Filistin Uluslararasi Kitap Fuari" kapilarini kitapseverlere açti.

Filistin Kültür Bakani Atif Ebu Seyf, bakanligin merkezinde düzenledigi basin toplantisinda, bu yil fuarin temasinin "Nekbe'den bu yana 75 yildir buradayiz" seklinde belirlendigini söyledi.

Ebu Seyf, "Fuar, Filistin'in (1948'deki) Nekbe öncesinden bu yana kültürel faaliyetlerinin bir devami niteligindedir ve ne olursa olsun sonsuza kadar bu topraklarda kalacagimiza dair bir kesinlik mesaji tasimaktadir." dedi.

- "Fuara basta Filistin ve Türkiye olmak üzere birçok ülkeden 390 yayinevi katiliyor"

Bu seneki fuarin Filistin tarihinin en büyük fuari olduguna isaret eden Ebu Seyf, "6 bin 500 metrekarelik alanda 61 bin eserin yer aldigi fuara basta Filistin ve Türkiye olmak üzere birçok ülkeden 390 yayinevi katiliyor." diye konustu.

Ürdün, Kuveyt, Umman ve Fas için dört standin yer aldigi fuarin, Bati Seria ve Gazze Seridi'nin yani sira baska ülkelerden yazar ve sairlere ev sahipligi yaptigini kaydeden Ebu Seyf, Filistin'deki en önemli kültürel etkinlik olan fuarin sadece kitaplarla sinirli kalmadigini bazi görsel-isitsel etkinlikleri de içerecegini aktardi.

Fuar, 17 Eylül'e kadar açik olacak.

Israil'in 14 Mayis 1948'de isgal ettigi Filistin topraklarinda bagimsizligini ilan etmesi ve Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutmasi "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak adlandiriliyor.