"Ferrero Degerli Tarim” programi 10 yilda 50 bin findik üreticisine ulastiGökhan Yildiz- Ferrero Findik Genel Müdürü Bamsi Akin:- "Ferrero Degerli Tarim programimizin 10. yilinda, Ferrero Findik Bildirgesi ile duyurdugumuz taahhütlerimizi gerçeklestirme yolunda önemli adimlar attik"

"Ferrero Degerli Tarim” programi 10 yilda 50 bin findik üreticisine ulastiGökhan Yildiz- Ferrero Findik Genel Müdürü Bamsi Akin:- "Ferrero Degerli Tarim programimizin 10. yilinda, Ferrero Findik Bildirgesi ile duyurdugumuz taahhütlerimizi gerçeklestirme yolunda önemli adimlar attik"

ISTANBUL (AA) - Ferrero Findik, sorumlu ve sürdürülebilir bir deger zinciri için aktif olarak yürüttügü Ferrero Degerli Tarim programiyla, 100 bin hektar alanda 50 bin findik üreticisine ulasti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Ferrero Findik, kaliteli ve sürdürülebilir findigin gelisimi için deger zincirinin sürekli iyilesmesine odaklanmaya devam ediyor.

Ferrero Findik’in "herkes için deger yaratan bir findik sektörü" hedefiyle yürüttügü Ferrero Degerli Tarim sürdürülebilirlik programi, 10. yilinda Sakarya, Düzce, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’da toplam 50 bin findik üreticisine ulasti.

Program kapsaminda Ferrero Degerli Tarim zirai uzmanlari, yil boyunca sahada verdikleri egitim ve danismanliklarla, toprak ve yaprak analiziyle bitki besin ihtiyacina göre gübreleme, su kullaniminin optimize edilmesi, zararli ve hastaliklarla mücadele, dogru budama yöntemleri gibi iyi tarim uygulamalarini findik üreticilerine aktariyor.

2017 yilindan itibaren Karadeniz geneline yayilmis 53 model bahçede gerçeklestirilen etkinligi kanitlanmis iyi tarim uygulamalari ile findik kalitesinde bugüne kadar yaklasik yüzde 60 artis gözlendi.

Çocuklarin mutlu büyümesi ve korunmasi ile findik üreticisi topluluklarin dayanikliliginin artirilmasina odaklanan Ferrero, Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Sekerleme Sanayileri Birligi (CAOBISCO) ve özel is birligi kapsaminda Uluslararasi Çalisma Örgütü (ILO) ile Türkiye’de findik hasadinda çocuk isçiliginin önlenmesine yönelik çalismalar yapmaya devam ediyor.

Ferrero Degerli Tarim programi kapsaminda ise Giresun Üniversitesi, TEGV, Her Yerde Sanat Dernegi, yerel yönetimler, findik tarim aracilari (dayibasi) ve findik üreticileriyle ortak çalismalar yürütülüyor. Bu kapsamda gerçeklestirilen tüm projeler ile 10 yilda 21 bini askin çocuga ve 9 bine yakin aileye ulasildi.

Tedarik ettigi findiklarin bahçeden fabrikaya kadar olan süreçte tam izlenebilir olmasini hedefleyen Ferrero, Ferrero Degerli Tarim programi kapsaminda tedarikçi seffafligina da odaklaniyor.

Findigin kaynagina kadar izini sürmenin önemli oldugunun bilinciyle tamamen seffaf bir tedarik zincirine ulasma hedefiyle çalismalarini sürdürüyor.

Bu dogrultuda ana tedarikçileriyle “Insan Haklari ve Sosyal Uygulamalar, Çevre ve Sürdürülebilirlik ve Tedarikçi Seffafligi” taahhütlerini içeren sözlesmeler yapiyor.

Ferrero Findik’in ana tedarikçileri bu sözlesme kapsaminda kendi alt tedarik zincirlerinde taahhütlerinin saglanmasi için çalismalar yürütüyor.

- "Deger zincirimizi uzun vadeli bir bakis açisiyla olusturuyor ve sürekli gelistiriyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Ferrero Findik Genel Müdürü Bamsi Akin, findik üreticilerinin ve ilgili topluluklarinin kalkinmasi, isçi ve çocuk haklarinin korunmasi, onarici tarim uygulamalari yoluyla çevresel degerlerin gelistirilmesi amaciyla kararlilikla çalistiklarini belirtti.

Akin, sunlari kaydetti:

"Ferrero Findik olarak deger zincirimizi uzun vadeli bir bakis açisiyla olusturuyor ve sürekli gelistiriyoruz. Sivil toplum kuruluslari, findik üreticileri ve deger zincirinin diger ilgili tüm paydaslariyla is birlikleri gelistirip, findik sektörünün gelisimi için ortak hareket ediyoruz. Ferrero Degerli Tarim programimizin 10. yilinda, Ferrero Findik Bildirgesi ile duyurdugumuz taahhütlerimizi gerçeklestirme yolunda önemli adimlar attik."