Fenerbahçe'nin Macar stoperi Szalai, Besiktas maçini degerlendirdi: Süha Gür- "Milli aradan önce Alanya'ya karsi önemli bir galibiyet aldik. Simdi derbiye odaklaniyoruz. Iyi bir sekilde hazirlaniyoruz. Pazar günü 3 puanla ayrilmayi umuyoruz"

Fenerbahçe'nin Macar stoperi Szalai, Besiktas maçini degerlendirdi: Süha Gür- "Milli aradan önce Alanya'ya karsi önemli bir galibiyet aldik. Simdi derbiye odaklaniyoruz. Iyi bir sekilde hazirlaniyoruz. Pazar günü 3 puanla ayrilmayi umuyoruz"

ISTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasinda 2 Nisan Pazar günü derbide Besiktas'i konuk edecek Fenerbahçe'nin Macar stoperi Attila Szalai, derbiden 3 puanla ayrilmayi umduklarini söyledi.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçeklestirilen basin toplantisinda sorulari yanitlayan 25 yasindaki savunmaci, iyi yolda olduklarini belirtti.

Önemli maçlar oynadiklarina dikkati çeken Szalai, "Geçmiste zor maçlar vardi ama su ana kadar önemli 3 puanlar elde ettik. Milli aradan önce Alanya'ya karsi önemli bir galibiyet aldik. Simdi derbiye odaklaniyoruz. Iyi bir sekilde hazirlaniyoruz. Pazar günü 3 puanla ayrilmayi umuyoruz." dedi.

Sari-lacivertli takimin savunmada 3'lü ve 4'lü oynamasina iliskin soruya Macar oyuncu, "Bana göre sistem futbolda her sey anlamina gelmiyor. Sisteme hocamiz karar veriyor. Temel olarak sistemler bunlar ama maç içinde sistemler degisir. Bizler su anda rakibe yönelik en iyi sekilde hazirliklarimizi sürdürüyoruz. Derbilerde iyi sonuçlar elde edemedik ama umuyorum pazar günü bu degisecek. Avrupa'da ise 3'lü sistemde iyi neticeler aldik." seklinde yanit verdi.

Besiktas'in güçlü yanlarini bildiklerini anlatan Szalai, söyle devam etti:

"Besiktas hücumda kaliteli isimlere sahip ama sadece Besiktas özelinde konusmamak lazim. Türkiye'deki diger takimlarda da yetenekli ve kaliteli oyuncular mevcut. Rakibimizi en iyi sekilde analiz ettik ve o maç için en iyi sekilde hazirliklarimizi tamamlamis olacagiz."

Attila Szalai, istikrarli performansina iliskin ise "Futbolcu olarak en iyisini ortaya koymaya çalisiyorum. Sakatlikla ilgili problem yasamadim. Genel olarak vücuduma bakan bir futbolcuyum. Futbol adina gelistirmem gereken noktalarin üzerinde duruyorum. Antrenman, besin ve dinlenme. Bu 3 faktör çok önemli. Çok mutluyum çünkü çok maça çiktim. Futbolcu için en mutlu edici seylerden biri sürekli sahada olmaktir. Bunu gerçeklestirmek için güçlü bir efor ortaya koymak gerekiyor. Sezon sonunda hedeflerimize ulasacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

- "Hedefimiz sampiyonluk"

Attila Szalai, hedeflerinin sampiyonluk oldugunu dile getirdi.

Takimda çok fazla kaliteli oyuncunun bulundugunu ve defansta isimlerin degismesinin kendisini etkilemedigini anlatan Szalai, "Takimda kaliteli ve karakterli oyuncular mevcut. Ben de bu takimin parçasi oldugum için mutluyum. Yanimdaki isimlerin degismesi benim için problem teskil etmiyor. Herkes hazir sonuçta. Adaptasyon futbolda önemlidir. Takim arkadaslarinizla güçlü iletisim önemli. Defansta iyi birliktelik çok önemli. Bu yolda iyi yolda oldugumuzu söyleyebilirim." ifadelerini kullandi.

Liderlik yarisinda kendi oyunlarina odaklandiklarini vurgulayan Szalai, sunlari kaydetti:

"Biz kendi maçlarimiza odaklaniyoruz. Elbette siralamaya bakiyoruz ama en önemlisi bizim kendi oyunumuz çünkü hedefimiz sampiyonluk. Fedakarlikla istedigimiz sonuca erisecegimize inaniyoruz. Bizim için hedef her maç 3 puan elde etmek. Ligin sonu yaklasiyor. Mantalitemiz her maç bizim için ayri önem ifade ediyor. Her maçi final olarak nitelendiriyoruz. Her maçi kazanmak istiyoruz. Bu maçi da kazanmak istiyoruz. Alacagimiz galibiyetle taraftarlarimiz mutlu etmek istiyoruz. Umuyoruz pazar günü 3 puani alacagiz. Elbette her galibiyet motivasyon saglar."

Szalai, ofansif oyundan takim olarak keyif aldiklarini da belirterek, sözlerini söyle tamamladi:

"Takim olarak ofansif oynuyoruz. Çok fazla gol atiyor, pozisyona giriyoruz. Ofansif anlamda güçlü isler çikariyoruz. Hocamiz da bize sürekli defansif anlamda gelistirecegimiz noktalarin oldugunu söylüyor. Maçlar içinde bazi süreçlerde zorluklar yasayabiliyorsunuz ama süreci degerlendirirsek takim olarak çok daha güçlü bir noktadayiz. Ofansif oyundan tüm takim keyif aliyor."