Fenerbahçe-Sevilla maçina dogruSenhan Bolelli- Sevilla Teknik Direktörü Jorge Sampaoli: "Tepki göstermekten önce eyleme geçmeyi ögrenmeliyiz. Takimin sanki bir dine inanir gibi oynamasini saglamaya çalisiyoruz"

Fenerbahçe-Sevilla maçina dogruSenhan Bolelli- Sevilla Teknik Direktörü Jorge Sampaoli:
"Tepki göstermekten önce eyleme geçmeyi ögrenmeliyiz. Takimin sanki bir dine inanir gibi oynamasini saglamaya çalisiyoruz"

MADRID (AA) - UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövansinda yarin Fenerbahçe ile karsilasacak Sevilla'nin teknik direktörü Jorge Sampaoli, zorlu bir deplasmanda mücadele edeceklerini ancak önemli olanin saha içinde yapacaklari olacagini söyledi.

Sampaoli, düzenledigi basin toplantisinda, "Taraftar baskisinin oldukça fazla olacagi bir statta oynayacagiz. Bu, rakibin karakteristik özelliklerinden biri. Ama önemli olan sahada yapilanlar. Saha disi belki ilk 15 dakika etkileyici olabilir ama dakikalar geçtiginde taraftariniz sizden tarihi degistirmenizi istediginden baski yer degistirebilir. Ne olursa olsun en önemlisi sahada ne yaptiginizdir." diye konustu.

Sevilla için her maçin "hayati" oldugunu vurgulayan Sampaoli, Ispanya ligi veya UEFA Avrupa Ligi diye bir ayrima gitmedigini, verimlilige odaklanmalari gerektigini ifade etti.

Sahalarinda 2-0'lik avantaj elde ettikleri ilk maçta Fenerbahçe'nin ilk yarida kendilerine oynama imkani vermedigini ancak ikinci yarida bu sorunu çözdüklerini söyleyen Arjantinli teknik adam, "Tepki göstermekten önce eyleme geçmeyi ögrenmeliyiz. Takimin sanki bir dine inanir gibi oynamasini saglamaya çalisiyoruz. Hatalar olur, bunu kabul edip düzeltmek gerekir. Ilk maçtaki sonucun size tur attiracagini düsünürseniz bu yaniltici olur. Çok açik olan bir sey var ki o da sut çekmemiz gerektigidir. Aksi takdirde çok zorlaniriz." ifadelerini kullandi.


- Alex Telles: "Türkiye'ye dönmek benim için özel"


Ispanya temsilcisinin savunma oyuncusu Alex Telles ise "Atmosferi çok zor bir maç olacak ama tutkuyla ve yüregiyle oynayanlar için bu tip maçlar güzeldir. Biz bu tip futbolculara sahip bir takimiz ve ilk dakikadan itibaren hazir olmaliyiz." degerlendirmesini yapti.

Galatasaray'da iki yil forma giydigini, Fenerbahçe deplasmanindaki ortami çok iyi bildigini aktaran Telles, "Türkiye'ye dönmek benim için özel. Orada arkadaslarim var ve turu geçecek bir skor almak istiyorum. Son iki maçta ihtiyacimiz olan galibiyetleri aldigimiz için takimdaki hava pozitif. Zor bir maç olacak, Fenerbahçe karsisinda 90 dakika boyunca avantajimizi korumaliyiz. Bunun için yeterli tecrübede futbolcularimiz var. " diye ekledi.

Sevilla'da sakatliklari bulunan Marcao, Rekik, Tecatito Istanbul'a götürülmezken, 21 kisilik kadroda su isimler yer aldi:

Kaleci: Bounou, Dmitrovic, Alberto Flores

Defans: Jesus Navas, Montiel, Bade, Nianzou, Acuna, Alex Telles, Gudelj

Orta saha: Fernando, Manu Bueno, Joan Jordan, Oliver Torres, Rakitic, Ocampos, Lamela, Suso

Forvet: Bryan Gil, Rafa Mir, En-Nesyri

Sevilla'nin muhtemel ilk 11'i: Dmitrovic, Montiel, Telles, Gudelj, Bade, Acuna, Jordan, Rakitic, Oliver Torres, Lamela, En-Nesyri.