Erzurum'da duvari delip kuyumcuya giren hirsizlar altin ve para çaldiSelami Küçükoglu

Erzurum'da duvari delip kuyumcuya giren hirsizlar altin ve para çaldiSelami Küçükoglu

ERZURUM (AA) - Erzurum'da bir is yerinin duvarini delip yan taraftaki kuyumcuya giren, alarm ve kameralari devre disi birakan hirsizlar, yüklü miktarda ziynet esyasi ile altin ve para çaldi.

Tasmagazalar Kuyumcular Çarsisi'nda bir atölyenin çatisina çikan hirsizlar, buradan yan taraftaki kuyumcunun duvarini delerek, alarm ve kameralari devre disi birakip, içerideki ziynet esyasi ile altin ve parayi alarak kayiplara karisti.

Bayram tatili nedeniyle üç gündür kapali olan is yerini açmaya gelen Gürbüz Payveren, kuyumcu dükkaninin kepenklerinin açilmamasi üzerine olayi fark edince durumu polise bildirdi.

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, kuyumcuda yaptiklari incelemelerde, hirsizlarin kuyumcuya yan taraftaki atölyenin çatisindan girdiklerini, duvari deldikten sonra içerideki demir kapiyi keserek alt kata indiklerini tespit etti.

Ekipler, yaptiklari incelemelerde hirsizlarin kaçarken bazi ziynet esyalari ile paralari da yerlere döktügünü belirledi.

Çevredeki is yerleri ile güvenlik kamera kayitlarini incelemeye alan polisler, süphelileri yakalamak için çalisma baslatti.

Is yeri sahibi Gürbüz Payveren, AA muhabirine, çarsida güvenlik sorunu oldugunu ve bu nedenle sik sik diger esnaflarin da sorun yasadigini savunarak, sunlari söyledi:

"Bayram tatilinde hirsizlar içeriye girmis, neyimiz var neyimiz yok, burada görüldügü gibi her seyi götürmüsler. Kasayi da kesmisler içini bosaltmislar. Kameralari kirmis, kablolari kesmis, alarmlari iptal etmis ve bütün cihazlari kirmis, bize bombos bir dükkan birakmis. Dün geldik kepenk kalkmayinca olayi fark ettik. Dükkanin elektriklerini de kesmis. Sonra komsular geldi, durumu öyle anladik. Buraya bilinçli, bilen veya becerikli birisi girmis."

Hirsizlarin yakalanmasinda devlete olan inancinin tam oldugunu vurgulayan Payveren, "Çalinan ürünlerimiz 14 ve 22 ayar üzerinden yüzükler, küpeler, burma bilezikler, büyük ve küçük künyeler, gerdanliklar, bileklikler ne varsa hepsini götürmüsler. Ortalama 20 ila 25 kilo arasinda altin çalinmis." diye konustu.

Polislerin her yerden parmak izi aldigini dile getiren Payveren, normalde hafifçe vurulsa bile devreye giren alarmin, hirsizlikta çalismamasina bir anlam veremediklerini belirtti.