Enerjisa Üretim "Womentum" programinin ikincisini baslattiZeynep Beyza Kiliç

Enerjisa Üretim "Womentum" programinin ikincisini baslattiZeynep Beyza Kiliç

ANKARA (AA) - Enerjisa Üretim, kariyer yolculuklarina güçlü baslamak isteyen kadin ögrenciler için "Womentum" programinin ikincisini düzenliyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, 8 hafta boyunca online platformda gerçeklesecek programa üniversitelerin 3 ve 4'üncü sinifinda veya meslek yüksek okullarinin son sinifinda egitim gören kadin ögrenciler basvurabilecek.

Enerjisa Üretim'in ana partnerliginde, imeceLAB'in yürütücülügünde, Sabanci Üniversitesi Yönetici Gelistirme Birimi (EDU) ve Bogaziçi Üniversitesi Yasamboyu Egitim Merkezi'nin akademik destegiyle bu yil ikinci kez düzenlenen "Womentum" programi basliyor.

Programa katilim saglayan ögrenciler, kisisel gelisimden kariyer planlamasina, sürdürülebilirlikten enerji sektörüne kadar birçok farkli alanda egitimle desteklenen birlikte ögrenme deneyiminin bir parçasi olacak.

Program kapsaminda, sürdürülebilir kalkinma amaçlari, iklim krizi, çesitlilik ve kapsayicilik egitimi ve liderlik konularinin yer aldigi egitimde enerji arz ve talebi ile ilgili temel konular, enerji piyasalari, enerji sistemi dönüsümü basliklari yer aliyor.

Açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Katilimcilar, kisisel gelisim konusunda yilmazlik, çeviklik, empati ve gönüllülük, iletisim ve beden dili, elestirel düsünme ve ögrenme aski basliklarini ögrenecek. Kariyer süreci konusunda 'is hayatinda kadin olmak' ile 'yeni meslekler' panelleri gerçeklestirilecek. Ayrica networking, mülakat teknikleri, özgeçmis hazirlama, mülakat simülasyonlari konularinda alaninda uzman isimlerden egitim alacak olan ögrenciler Enerjisa Üretim yöneticileri ile birebir mülakat deneyimini de yasayacak. Katilimcilar, 'Womentum' programinin diger dersleri olan Finans 101 ve Dijital 101 derslerinde ise finansçi olmayanlar için finans egitimi ile dijital maharetler ve terimler üzerine egitim alacak. Katilimcilarin, bakis açilari ve bilgi birikimleri ile kariyerlerine baslarken gerekli yetkinlikleri kazanmalari hedeflenen 'Womentum' programina son basvuru tarihi ise 27 Mart 2023."