Enerjisa Enerji, FTSE4Good Endeksi'ne ikinci kez girdi Gülsen Çagatay

Enerjisa Enerji, FTSE4Good Endeksi'ne ikinci kez girdi Gülsen Çagatay

ANKARA (AA) - Enerjisa Enerji, insan haklari, çevresel, sosyal ve yönetisim (ESG) kriterlerinin bulundugu FTSE4Good Endeksi'ne üst üste ikinci kez dahil oldu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Londra Borsasi'na bagli endeks saglayici FTSE Russell'in hazirladigi FTSE4Good'a dahil olmak için sirketlerin insan haklari, iklim degisikligi ve yolsuzlukla mücadele politikalari dahil olmak üzere belirli ESG kriterlerini de karsilamasi gerekiyor.

Söz konusu endekste sirketler, her yil güncellenen kapsamli ve seffaf bir metodoloji kullanilarak degerlendiriliyor.

Açiklamaya göre, Enerjisa Enerji, FTSE4Good Endeksi'ne üst üste ikinci kez dahil olarak ayni zamanda enerji sektöründe derecelendirilen tek sirket oldu.

"Herkes için daha iyi bir gelecek" vizyonuyla hareket eden Enerjisa Enerji, endekste bir önceki yil 3,8 ESG notuna sahip bulunurken, çevre, iklim degisikligiyle mücadele, yönetim uygulamalari, çalisan haklari, etik ve sosyal konularda gösterdigi güçlü performans ile bu sene notunu 5 üzerinden 4'e yükseltti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Murat Pinar, Enerjisa Enerji'nin, tüm faaliyetlerinde oldugu gibi çevresel, sosyal ve yönetisim uygulamalarinda da global trendleri takip ettigini belirterek, sunlari kaydetti:

"FTSE4Good Endeksi, sirketlerin bu alanlardaki çabalarini degerlendiren önemli bir endeks. Endekste notumuzu 4’e çikarttik ve Enerjisa Enerji olarak sektörümüzün ESG ve sürdürülebilirlik alaninda da lideri oldugumuzu kanitladik. Bugün dünyada yasanan tüm zorluklara ragmen, ESG'ye odaklanmaya ve çevre ve gelecek nesiller üzerinde olumlu bir etki yaratmaya kararliyiz. Sürdürülebilirlik ayak izimizi gelistirmeye ve yol gösterici olmak için yeni standartlar belirlemeye devam edecegiz."