En iyi girisim ödülleri TEKNOFEST'te sahiplerini bulduZeynep Duyar

En iyi girisim ödülleri TEKNOFEST'te sahiplerini bulduZeynep Duyar

ANKARA (AA) - Dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te ROKETSAN ve T3 Vakfinca ilk kez gerçeklestirilen girisim yarismalarinda birinci olanlar ödüllerini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in elinden aldilar.

AA'nin 8. kez global iletisim ortagi oldugu Etimesgut Havaalani'nda düzenlenen TEKNOFEST'te bu yil egitimden tarima, ulastirmadan uzaya girisimcilik alaninda ilk kez düzenlenen yarismalarda en iyi girisim ödülleri sahiplerini buldu.

Takimlara ödülleri Cumhurbaskani Erdogan tarafindan verildi. Ödül törenine, Erdogan'in esi Emine Erdogan, TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün, T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar'in yani sira ekonomi, siyaset ve is dünyasindan çok sayida önde gelen isim de katildi.

- En iyiler belli oldu

ROKETSAN tarafindan düzenlenen Roket Yarismasi'nin birincileri lise kategorisinde "Thunderbolt", orta irtifada "ASPERE ROCKET TAKIMI" ve yüksek irtifada "Çagdas Rocket Team" oldu.

T3 Vakfinca gerçeklestirilen TEKNOFEST Girisim Yarismalarinin "Hizlandirma Kategorisi"nde en iyi girisim ödüllerini Afet Yönetim Teknolojilerinde "Kozalak/Forest Guard", Egitim Teknolojilerinde "Rise Teknoloji-SimClever", "ZTECH" ve "Archi's Academy", Tarim Teknolojilerinde ise "MOVE ON", "AFARA Tarim Teknolojileri" ve "MHT ARGE" aldi.

Haberlesme ve Iletisim Teknolojilerinde ise en iyi girisim "Orbina Al", "VensoCloud" ve "Pivony"nin oldu.

Ulasim ve Mobilite Teknolojilerinde en iyi girisim ödülünü "LojiPark", "HYDROBORPEM" ve "Robeff" kazandi.

Uzay, Havacilik ve Savunma Teknolojilerinde ise en iyi girisim ödülünü "Meshine", "HYPEREVER" ve "Onarfa Mühendislik" elde etti.