Edirne'de bir çocuga cinsel istismarda bulunan süpheli tutuklandiGökhan Balci

Edirne'de bir çocuga cinsel istismarda bulunan süpheli tutuklandiGökhan Balci

EDIRNE (AA) - Edirne'de bir çocuga cinsel istismarda bulundugu iddiasiyla gözaltina alinan süpheli tutuklandi.

Barutluk Mahallesi'ndeki bir marketten okuldan arkadaslariyla alisveris yapan 10 yasindaki N.A, bir kisinin markette kendisine elle tacizde bulundugunu iddia ederek durumu ailesine anlatti.

N.A'nin ailesinin basvurusu üzerine çalisma baslatan Edirne Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ekipleri, marketin güvenlik kamerasi kayitlarindan süphelinin A.C.K. oldugunu belirledi.

Kirklareli'nin Babaeski ilçesinde yakalanarak Edirne'ye getirilen süpheli, emniyetteki islemlerin ardindan sevk edildigi adliyede çikarildigi sulh ceza hakimligince tutuklandi.

Öte yandan Edirne Barosu Çocuk Haklari Komisyonu ve Edirne Çocuk Haklari Dernegi de basin açiklamasiyla olaya tepki gösterdi.

Komisyon Baskani Figen Gönül, çocuga yönelik her türlü ihmalin, siddetin ve istismarin önüne geçilmesi ve çocuga yapilan bu istismara sessiz kalinmamasi için çalistiklarini belirtti.

Yasalarla güvence altina alinmis ve sinirlari çizilmis olan "çocugun üstün yarari" ilkesine göre hareket edilmesine dikkati çeken Gönül, "Herhangi bir yerde küçük bir çocugun görüntüsü ve kimliginin dogrudan veya dolayli olarak paylasilmamasi konusunda da tüm çevrelerin hassas davranmasi zorunlulugunu hatirlatiyoruz. Edirne Barosu Çocuk Haklari Komisyonu olarak konunun yasal zeminde hak ettigi biçimde degerlendirilmesini teminen gereken her türlü hukuk mücadelesini verecegimizi, çocuga yönelik her tür istismarda en sert tepkimiz ve mücadelemizle sahada olacagimizi bildiriyoruz." dedi.