ECOWAS'tan Nijerya'da kaçirilan 80 kisinin serbest birakilmasi çagrisiAdam Abu-bashal

ECOWAS'tan Nijerya'da kaçirilan 80 kisinin serbest birakilmasi çagrisiAdam Abu-bashal

ABUJA (AA) - Bati Afrika Devletleri Ekonomik Toplulugu (ECOWAS), Nijerya'nin Zamfara eyaletinde 7 Nisan'da düzenlenen saldirida kaçirilan en az 80 kisinin derhal serbest birakilmasi çagrisinda bulundu.

ECOWAS'tan yapilan açiklamada, ECOWAS Komisyonunun, 7 Nisan'da Zamfara eyaletinin Wanzamai bölgesinde çogu çocuk en az 80 kisinin kimligi bilinmeyen kisiler tarafindan kaçirilmasiyla ilgili haberleri büyük endiseyle takip ettigi belirtildi.

Komisyon'un masum çocuklara yönelik bu alçakça terör eylemini siddetle kinadigi vurgulanan açiklamada, çocuklarin derhal ve kosulsuz olarak serbest birakilmasi çagrisinda bulunuldu.

Açiklamada, Komisyon'un Nijerya makamlarina bu igrenç eylemin faillerini derhal yakalayarak adalete teslim etmeleri çagrisi yaptigi da ifade edildi.

Silahli kisilerin 7 Nisan'da Zamfara eyaletinin Wanzamai bölgesinde düzenledigi saldirida çogu kadin ve çocuk en az 80 kisi kaçirilmisti.

Saldirganlar, kaçirdiklari kisilerin serbest birakilmasi için 30 milyon naira (yaklasik 1,3 milyon TL) fidye istemis ve ödenmemesi halinde rehineleri öldürmekle tehdit etmisti.