Dünyadaki çatismalar Türk koruma çözümlerine talebi artirdiGöksel Yildirim- Bor karbür seramiklerle dünyanin önde gelen personel ve platform koruma çözümleri üreticilerinden biri olan Nurol Teknoloji, artan talebe yanit verebilmek için yeni yatirima gitti - Nurol Teknoloji Balistik Koruma Sistemleri Direktörü Eralp Akgül: - "Üretimde yaklasik 2 katlik artis sagladik. Çünkü yeni yatirimlarimiz gerçeklesti. Makine parkindaki kritik ekipmanlari yatirim yaparak çiftlemek durumunda kaldik. Böyle olun

Dünyadaki çatismalar Türk koruma çözümlerine talebi artirdiGöksel Yildirim- Bor karbür seramiklerle dünyanin önde gelen personel ve platform koruma çözümleri üreticilerinden biri olan Nurol Teknoloji, artan talebe yanit verebilmek için yeni yatirima gitti
- Nurol Teknoloji Balistik Koruma Sistemleri Direktörü Eralp Akgül:
- "Üretimde yaklasik 2 katlik artis sagladik. Çünkü yeni yatirimlarimiz gerçeklesti. Makine parkindaki kritik ekipmanlari yatirim yaparak çiftlemek durumunda kaldik. Böyle olun

ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Dünyanin farkli bölgelerinde yasanan çatismalar Türk savunma sanayisi bünyesinde gelistirilen personel ve platform koruma çözümlerine talebi ciddi oranda artirdi.

AA muhabirinin aldigi bilgiye göre, Türk savunma sanayisi bünyesinde ileri teknik seramik ve zirh sistemleri üretimi gerçeklestiren Nurol Teknoloji, kendi gelistirdigi proseslerle ürettigi bor karbür seramikler sayesinde Türkiye'nin adini dünyada yüksek kapasitede üretim yapan az sayida ülke arasina yazdirdi.

Gelismis ve modern makine ekipmanlariyla Gölbasi fabrikasinda balistik seramik üretimi sürdürülürken, Kahramankazan fabrikasinda bu yilin basinda kapsamli bir modernizasyon ve yeni yatirim süreci yürütüldü. Bu kapsamda fabrika katma degersiz islerden arindirildi, tüm üretim akisi ve faaliyeti planlandi, yeni nesil personel koruma ve gögüs plakasi üretim hatti devreye alindi.

Kahramankazan Fabrikasi bu yatirimin da devreye girmesiyle kompozit ve çelik-balistik çözümleri, platform ve personel koruma balistik çözümleri ve yapisal zirh balistik çözümlerinin üretim merkezi haline geldi.

- "Türk kalkanlari" 5 kita ve 60'tan fazla ülkede

Nurol Teknoloji kuruldugu günden bugüne 5 kita ve 60'tan fazla ülkede kalifiye olan, savas ve farkli operasyon sartlarinda kendini kanitlayan ürünlerin üretimine sürekli gelisim modeli ile devam ediyor. Sirket bugüne kadar 15 milyondan fazla seramik tile, 800 binin üzerinde monolitik seramik gögüs plaka, 1 milyondan fazla balistik plaka, 500 binin üzerinde balistik yelek, 15 binden fazla balistik koruyucu kalkan üretti.

350 adetten fazla kara, hava ve deniz platformuna balistik zirh çözümü saglanirken 6000 metrekareden fazla platform yüzey alanina koruma çözümleri uygulandi. Yapisal balistik çözümleri ise 2500'den fazla noktada güvenlik personelleri için yüksek koruma seviyesine sahip yasam alanlari olusturuyor.

Türkiye'nin balistik koruma ihtiyacinin yaklasik yüzde 95'ini karsilayan Nurol Teknoloji, Milli Savunma Bakanligi, Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi, Genelkurmay Baskanligi, kuvvet komutanliklari, jandarma, emniyet ve diger güvenlik kurumlarinin ihtiyaçlarini en hafif ve yüksek koruma özelligine sahip ürünlerle karsiliyor.

Ihracatta da önemli artis saglanirken, dost ve müttefik ülke ihtiyaçlarina esnek üretim kabiliyetiyle cevap veriliyor. Ukrayna-Rusya savasinda Ukrayna'nin ihtiyaci olan çok yüksek adette balistik koruyucu plaka ve balistik yelekler temin edilirken, yeni taleplerin karsilanmasina yönelik çalismalar sürdürülüyor. Bunun yaninda Orta Dogu ve Afrika ülkeleri ile bir çok NATO ülkesinin balistik koruma çözümü ihtiyaçlari karsilaniyor.

- Yüksek talep yeni yatirimlari getirdi

Nurol Teknoloji Balistik Koruma Sistemleri Direktörü Eralp Akgül, AA muhabirine, dünyanin yakin ve uzak bölgelerindeki çatisma ortamlarinin hem ürünlerine talebi hem de müsteri çesitligini artirdigini söyledi.

Böyle olunca organizasyon yapisinda degisiklige, yenilige gitmek durumunda kaldiklarini dile getiren Akgül, "Bunun için en belirgin yaptigimiz hamle de üretim tesislerimizi ikiye ayirmak oldu. Gölbasi yerleskemizde seramik zirh serimi üretimlerimiz yapilmakta. Kahramankazan yerlestigimizde de son ürün üretimlerimiz olmakta. Hem platform hem de personel zirh koruma çözümlerimiz gelistirilmekte ve üretilmekte." dedi.

Personel ve platform koruma çözümlerinin tasarim ve üretimine imza attiklarini ifade eden Akgül, personel çözümlerinde gögüs plakasi ve kalkan gibi emniyet ve güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduklari ürünlere yogunlastiklarini belirtti.

- Muharebede kendini kanitlayan ürünlere yenileri eklenecek

Ürünlerini kullanin ülke sayisinin 60'in üzerine çiktigini aktaran Akgül, dünyadaki çatisma ortaminin beraberinde talep yogunlugunu getirdigini kaydetti. Akgül, su degerlendirmelerde bulundu:

"Üretimde yaklasik 2 katlik artis sagladik. Çünkü yeni yatirimlarimiz gerçeklesti. Makine parkindaki kritik ekipmanlari yatirim yaparak çiftlemek durumunda kaldik. Böyle olunca da gelen taleplere cevap verebilir durum geldik.

Üretim kapasitesinde Avrupa'da en üst siralarda oldugumuzu söyleyebilirim özellikle personel koruma çözümleri ürünleri için. Ürünlerimizin sahada da kendini göstermis olmasi, muharebe sahasinda kendini kanitlamasi talepleri daha da arttirdi. Dolayisiyla bu da yatirim yapmamiza, üretim kapasitemizi artirmamiza yol açti. Geldigimiz noktada Avrupa'nin en üst siralarinda oldugumuzu rahatlikla söyleyebilirim.

Ürün çesitliligimizi artirmak gibi bir düsüncemiz var ve global anlamda marka bilinirligimizin altini daha da çizmek, vurgulamak istiyoruz. Su an daha çok çatismali veya potansiyeli yüksek ortamlara çözümlerimizi ulastiriyoruz. Bununla beraber diger cografi bölgelere yayilma politikamiz olacak."