Dünya sampiyonu bilardocular Semih Sayginer-Tayfun Tasdemir ikilisi yurda döndüBozhan Memis- Semih Sayginer: - "19 sene sonra tekrar ekip olup dünya sampiyonu olmak ve böyle bir zor dönemde, bu basariyi getirmek bizi çok mutlu etti" - Tayfun Tasdemir: - "Bu sampiyonluk çok daha farkliydi"

Dünya sampiyonu bilardocular Semih Sayginer-Tayfun Tasdemir ikilisi yurda döndüBozhan Memis- Semih Sayginer:
- "19 sene sonra tekrar ekip olup dünya sampiyonu olmak ve böyle bir zor dönemde, bu basariyi getirmek bizi çok mutlu etti"
- Tayfun Tasdemir:
- "Bu sampiyonluk çok daha farkliydi"

ISTANBUL (AA) - Almanya'da düzenlenen Milli Takimlar Dünya 3 Bant Bilardo Sampiyonasi'nda zirveye çikan, Semih Sayginer-Tayfun Tasdemir ikilisi, sampiyonluk kupasiyla birlikte Türkiye'ye geldi.

Istanbul Havalimani'nda basin mensuplarina açiklamalarda bulunan sampiyon ikili, çok mutlu olduklarini belirtti.

Ilk olarak söz alan Semih Sayginer, dünya sampiyonu olmanin çok ayricalikli oldugunu ve bilardo bransinda Türkiye'nin milli takimlar düzeyinde dünyada 1 numara oldugunu ifade etti.

Türkiye'nin dünyada bilardoyu domine etmesinin sonuçlarinin sampiyonluklar oldugunu da sözlerine ekleyen Semih Sayginer, turnuvanin kendileri için çok özel geçtigini belirterek sunlari söyledi:

"Tayfun ile biz, 2003 ve 2004 yillarinda dünya sampiyonu olmustuk. 19 sene sonra tekrar ekip olup dünya sampiyonu olmak ve böyle bir zor dönemde, bu basariyi getirmek bizi çok mutlu etti. Inanilmaz bir olay yasandi Türkiye'de. Evler yikildi, insanlar vefat etti, ailelerini kaybetti. Biz 1 hafta evden çikamadik. Sanki aileden birini kaybetmis gibi üzüldük. Ama bu basariyla insanlarin yüzünde ufak bir tebessüm yasatabildiysek, bizim için en degerlisi o. Umarim herkesi mutlu etmisizdir."


- "Tayfun ile olmasi çok özeldi"

Dünya sampiyonu olmanin emek ve çalisma istedigini ve bunun için çok çalistiklarini da dile getiren Semih Sayginer, "Tayfun, ben ve diger sporcu arkadaslarimiz, sonuna kadar mücadele eden, çok iyi hazirlanan, spora önem veren, bilardonun spor olarak anilmasina katkida bulunan bir camiayiz. Gençlerde dünya sampiyonu olan Burak Hashas gibi bu spora önem veren, bundan 15 sene sonra da dünya sampiyonluklari getiren isimlerin olmasi için çalisiyoruz. Çok duygusal bir turnuva yasadim. 59 yasina girdim. Belki de son kez yasayacagim bunu. Çünkü bilardo gibi bir sporda sürekli basari çok zordur. Rakibiniz oynarken oturuyorsunuz, herkes sampiyon olmak istiyor. Benim için çok özeldi, Tayfun ile olmasi çok özeldi. Çünkü ilk sampiyonlugu onunla 19 sene önce yasadim. Neredeyse insanlarin hayattan elini çektigi bir yasta bu sampiyonlugu ülkeme getirdigim için çok mutluyum." diye konustu.


- Tayfun Tasdemir: "Bu sampiyonluk çok daha farkliydi"

Semih Sayginer'in ardindan konusan Tayfun Tasdemir de, üst üste 3. kez gelen bu basarida emegi bulundugu için mutlu oldugunu belirtti.

Kazanilmasi gereken çok turnuva oldugunu da ifade eden Tasdemir, "Insallah nice basarilara diyorum. Yeni basarilari ülkemizle paylasmak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Milli takimlarda ilk sampiyonlugunu Semih Sayginer'le yasadigini da söyleyen Tayfun Tasdemir, sözlerini söyle tamamladi:

"Benim milli takimlarda ilk sampiyonlugum ustayla birlikte oldu. 2023 benim için eski ilk sampiyonlugu hatirlatti. Ülkenin duayeniyle bu yükü alip sampiyonluga ulasmak çok güzeldi. Bu sene dünya sampiyonu olmustum ama bu sampiyonluk çok daha farkliydi. Zaten sevincimi görürsünüz. Içinde oldugumuz ortam, ustayla olan birlikteligimiz ve milli takim, bu sevinci katladi. Bu anlamda çok özeldi benim için. Çok mutlu ve gururluyum."

Iki isim açiklamalarinin ardindan basin mensuplarina poz verdi.