Diyarbakir annelerinden HDP'nin hesaplarindaki blokenin kaldirilmasina tepkiMehmet Siddik Kaya,Damlanur Teyhun

Diyarbakir annelerinden HDP'nin hesaplarindaki blokenin kaldirilmasina tepkiMehmet Siddik Kaya,Damlanur Teyhun

DIYARBAKIR (AA) - Diyarbakir anneleri, Anayasa Mahkemesinin (AYM), HDP'nin Hazine yardimi hesabina tedbiren bloke konulmasi kararini kaldirmasina tepki gösterdi.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 1285'inci gününde devam ediyor.

HDP Il Baskanligi önünde eylemlerini sürdüren aileler adina açiklama yapan Aysegül Biçer, anne ve babalar olarak evlatlarinin acisini yüreklerine gömüp depremde hayatini kaybeden insanlarin acisini yasamaya çalisirken ülkenin gündeminin seçim, adaylik, ittifak çalismalari, koltuk paylasimiyla mesgul edildigini söyledi.

Biçer söyle konustu:

"Terör örgütünün siyasi uzantisi olan HDP, nefessiz kalmisken Anayasa Mahkemesinin devlet desteginden yararlanmasina onay vermesiyle tekrar oksijen destegi almistir. Bu karar ile terör örgütüne finans saglanmistir. Devletin ödedigi bu parada sehidin, yetimin, fakirin ve bu milletin hakki vardir. HDP'ye degil maddi destek verilmesi, derhal kapatilmasi gerekmektedir. Huzuru, istikrari ve sükuneti yakalamisken bu verilen karari protesto ediyor ve kabul etmiyoruz."