Diyanet Isleri Baskanligindan ramazan mesaji:Sefa Sahin- "Deprem, sel ve benzeri nedenlerle barinma ihtiyaci ortaya çikan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parasi ile konut yapilabilir" - "AFAD'in açtigi özel zekat hesaplarina, Kurulumuzca daha önce yayimlanan açiklamalar çerçevesinde, zekat almaya hak sahibi olan depremzedelere kalici konut yapilmasi için zekatlarin verilmesi uygundur"

Diyanet Isleri Baskanligindan ramazan mesaji:Sefa Sahin- "Deprem, sel ve benzeri nedenlerle barinma ihtiyaci ortaya çikan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parasi ile konut yapilabilir"
- "AFAD'in açtigi özel zekat hesaplarina, Kurulumuzca daha önce yayimlanan açiklamalar çerçevesinde, zekat almaya hak sahibi olan depremzedelere kalici konut yapilmasi için zekatlarin verilmesi uygundur"

ANKARA (AA) - Diyanet Isleri Baskanligi, "Deprem, sel ve benzeri nedenlerle barinma ihtiyaci ortaya çikan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parasi ile konut yapilabilir." açiklamasinda bulundu.

Baskanlik tarafindan yayimlanan mesajda, Din Isleri Yüksek Kuruluna yogun sekilde depremzedelerin ihtiyaçlari ve özellikle kalici konut yapimi için zekat verilip verilemeyecegine yönelik soru geldigi belirtildi.

Konuya iliskin cevabin kamuoyuyla paylasildigi belirtilen mesajda, vatandaslarin zekatlarini daha çok ramazan ayinda vermeyi tercih ettikleri ifade edildi.

Kurulun 8 Subat'ta "Depremzedelere zekat verilmesi" ve 15 Subat'ta da "Afetzedeler için zekat parasiyla barinma yerleri yapilmasi" konularinda açiklama yayimladigi hatirlatilan mesajda, sunlar kaydedildi:

"Dolayisiyla deprem, sel ve benzeri nedenlerle barinma ihtiyaci ortaya çikan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parasi ile konut yapilabilir. Depremzedelerin ihtiyaçlarini giderme noktasinda yapilan yardimlari organize etmek için yetkili ve sorumlu kilinan AFAD'in açtigi özel zekat hesaplarina, Kurulumuzca daha önce yayimlanan açiklamalar çerçevesinde, zekat almaya hak sahibi olan depremzedelere kalici konut yapilmasi için zekatlarin verilmesi uygundur."

- "Dayanisma ve yardimlasma sadece zekattan ibaret degildir"

Ramazanin Kur'an ve ibadet ayi oldugu kadar yardimlasma, paylasma ve dayanisma ayi da oldugu vurgulanan mesajda, Baskanligin bu yilki temasinin "Ramazan ve Dayanisma" olarak belirlendigi kaydedildi.

Mesajda, ramazan ayi boyunca dayanisma bilincini daha güçlü kilacak faaliyetlerin yapilmasi gerektigi belirtilerek, su ifadeler kullanildi:

"Dinimize göre, dayanisma ve yardimlasma sorumlulugu sadece zekattan ibaret degildir. Zekat disindaki infak ve bagislarla da yardima muhtaç olanlara ulasmak ve yaralarini sarmak inancimizin bir geregidir. Ilahi rahmetin yeryüzüne saganak saganak indigi ramazanda yapacagimiz ibadetlerin ruhlarimiza sükunet, gönüllerimize letafet, kalplerimize ve zihinlerimize feraset kazandirmasini temenni ediyoruz. Bu mübarek mevsimi, ailelerimizin, ülkemizin, Islam aleminin ve bütün insanligin huzur ve selametine vesile kilmasini yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz."