Disiyle tuttugu firçayi kullanarak yaptigi resimlerin satis gelirini depremzedelere bagislayacakÖmer Ertugrul

Disiyle tuttugu firçayi kullanarak yaptigi resimlerin satis gelirini depremzedelere bagislayacakÖmer Ertugrul

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta ellerini kullanamadigi için disleri ile tuttugu firçayla yagli boya tablo yapan 59 yasindaki Narin Isik, açacagi resim sergisinden elde edilecek geliri depremzedelere bagislayacak.

Isik, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne bagli bakim ve rehabilitasyon merkezinde agzinda tuttugu firçayla resim yapiyor.

Yaklasik 15 yildir rehabilitasyon merkezinden hizmet alan ve 13 yildir resim yapan Isik, gazetecilere, 3 yasindayken düsmeye bagli rahatsizlik sonucu engelli kaldigini belirterek, bu sanata kara kalemle basladigini söyledi.

Daha sonra yagli boya tablolar çizdigini anlatan Isik, "Resimlerin çogunlugu kendi çizimim, kafamdaki hayalimin ürünü. 2013'ten bu yana yagli boya yapiyorum. 7-8 kez kisisel sergi açtim, toplu sergilere de katildim. Açmaya hazirlandigim serginin gelirini depremzedelere bagislamak istiyorum. Devam ettigim tablolarim bitsin, havalar isinsin, sergimi yapacagim. Benim de bu çorbada tuzum olsun istiyorum." dedi.

Agziyla resim çizmenin zorlugundan bahseden Isik, "Ellerimi kullanamadigim için tablolara uzanamadigim oluyor, yardimci gerekiyor. Uzanamadigim yerlerde tabloyu ters çevirip boyuyorum. Zor oluyor ama ve ben zoru seviyorum." diye konustu.