Deri Sanayicileri Uluslararasi Konseyi'ne Türk baskanUgur Aslanhan- Türkiye Deri Sanayicileri Dernegi Baskani da olan Burak Uyguner: - "2 yil boyunca bu görevi sürdürerek Türkiye'yi en iyi sekilde temsil edecegiz" - "Paydasi oldugumuz tüm kuruluslarla birlikte derinin gerçek bir çevreci ürün oldugunu dogru ve tutarli bir sekilde tüketiciler ve kamuoyu ile paylasmaya devam edecegiz"

Deri Sanayicileri Uluslararasi Konseyi'ne Türk baskanUgur Aslanhan- Türkiye Deri Sanayicileri Dernegi Baskani da olan Burak Uyguner:
- "2 yil boyunca bu görevi sürdürerek Türkiye'yi en iyi sekilde temsil edecegiz"
- "Paydasi oldugumuz tüm kuruluslarla birlikte derinin gerçek bir çevreci ürün oldugunu dogru ve tutarli bir sekilde tüketiciler ve kamuoyu ile paylasmaya devam edecegiz"

ISTANBUL (AA) - Deri Sanayicileri Uluslararasi Konseyi (International Council of Tanners - ICT) Baskanligi görevine Türkiye Deri Sanayicileri Dernegi (TDSD) Baskani Burak Uyguner seçildi.

TDSD'den yapilan açiklamaya göre, 1926 yilinda kurulan ve 33 ülkenin sivil toplum kuruluslarinin yer aldigi Deri Sanayicileri Uluslararasi Konseyi'nde Türk baskan dönemi basladi.

Deri Sanayicileri Uluslararasi Konseyi Baskanligi'na Türkiye Deri Sanayicileri Dernegi'nde baskanlik, Istanbul Deri ve Deri Mamulleri Ihracatçilari Birligi'nde ise baskan yardimciligi görevini sürdüren Burak Uyguner getirildi.

Açiklamada konuya iliskin görüsleri yer alan Burak Uyguner, 2 yil boyunca bu görevi sürdürerek Türkiye'yi en iyi sekilde temsil edecegini belirterek, görev süresi içerisinde BM, Avrupa Birligi ve Uluslararasi Gida ve Tarim Örgütü gibi önemli kuruluslarin programlarina da katki saglayacaklarini bildirdi.

Çevreci yaklasimi öncelik edinen ICT çatisi altinda Avrupa Yesil Mutabakati, Paris Iklim Anlasmasi gibi konulari yakindan takip edeceklerini aktaran Uyguner, sürdürülebilir deri üretimi kapsaminda sektörün geleceginin planlanmasi ve hedeflerine ulasmasi asamasinda ciddi çalismalara imza atacaklarini anlatti.

- "Deri sektörünün gelecegini sekillendirecegiz"

Burak Uyguner, son yillarda deri sektörü hakkinda olumsuz bir algi yaratilmaya çalisildigina deginerek, bu algiya karsi sektör olarak çalismalari sürdürdüklerini bildirdi.

Yeni görevle birlikte bu çalismalara agirlik vereceklerini anlatan Uyguner, su açiklamalarda bulundu:

"Paydasi oldugumuz tüm kuruluslarla birlikte derinin gerçek bir çevreci ürün oldugunu dogru ve tutarli bir sekilde tüketiciler ve kamuoyu ile paylasmaya devam edecegiz. Sürdürülebilir deri üretimine yogunlasip hem gelecek nesilleri hem de çevreyi korumayi amaçliyoruz. Sektörümüzün gelecegini sekillendirmek, daha fazla insana istihdam saglamak ve sürdürülebilir deri üretimini yakalamak en büyük hedeflerimiz arasinda."

Uyguner, 6. Dünya Deri Kongresi'nin gelecek yil Türkiye'de düzenlenecegini animsatarak, etkinlik sayesinde dünyanin dört bir yanindan gelecek sektör temsilcilerini burada agirlayacaklarini kaydetti.

Bu organizasyonla Türk deri sektörünün tanitimini olabildigince güçlü bir sekilde yapacaklarini aktaran Uyguner, kongreden tüm sektör temsilcilerinin fayda saglamasini amaçladiklarini bildirdi.