Depremzede gençler arazi araçlariyla Kapadokya'yi gezdiBehçet Alkan

Depremzede gençler arazi araçlariyla Kapadokya'yi gezdiBehçet Alkan

NEVSEHIR (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin ardindan aileleriyle geldikleri Nevsehir'de KYK ögrenci yurtlarinda kalan lise ögrencileri için arazi araçlariyla tur düzenlendi.

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, depremzede çocuklar için çesitli etkinlikler düzenliyor.

Yurtlar basta olmak üzere çesitli merkezlerde depremzedeler için düzenlenen etkinlikler kapsaminda temin edilen ATV arazi araçlariyla Kapadokya'da peribacalariyla kapli vadilerde tur düzenlendi.

NEVÜ Ögretim Üyesi Ömer Kirmizi, gazetecilere, "KYK yurtlarinda barinan çocuklarin hem rehabilite olmalari hem de eglenceli vakit geçirmeleri adina ATV turlari düzenledik. Etkinliklerimizi 5 ayri yurtta yapiyoruz. Her yurtta ortalama 70-80 ögrenci faaliyetlerimize katiliyor." dedi.

Gaziantep'ten kente gelen ve ailesiyle yurtta kalan Dilek Panoglu da (16) Kapadokya'daki etkinliklerden keyif aldigini ifade ederek, "Gerek yurtta gerekse buradaki insanlarca güzel karsilandik. Daha önce Kapadokya'yi gezmedim ama internet araciligiyla fotograflarini görmüstüm. Canli canli görünce gerçekten de memnun kaldim, burasi çok güzel." diye konustu.

Ramazan Yazici da afetin ardindan Malatya'dan Nevsehir'e geldiklerini aktardi.

Memleketlerine dönmeyi planladiklarini dile getiren Yazici, "Kapadokya'yi daha önce gezmemistim ama gelmeyi çok istiyordum. Buralari gelip gördük, manzarasi çok güzel. Malatya'ya dönmeyi düsünüyoruz. Evimizi güçlendirme çalismasi yapilacak, bitince yeniden Malatya'ya dönüp okuluma devam edecegim." dedi.

75 lise ögrencisinin katildigi tur Göreme beldesindeki Zemi Vadisi girisinden basladi, Kiliçlar ve Güllüdere vadilerinin ardindan baslangiç noktasinda tamamlandi.