Depremzede çocuklar için hediyelerle gönderilen notlar sergilenecekOrhan Yoldas- Kahramanmaras merkezli depremlerde büyük hasar alan Malatya'ya ögrenciler tarafindan gönderilen yardim malzemelerinin arasina birakilan notlar, Battalgazi Belediyesinde olusturulan panoya asilacak - Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder: - "Gelen yardimlar içerisinden harçliklar çikti, 5 lira ile 100 lira arasinda; maddi degeri az ama göndermeleri çok anlamli. Elbise gönderirken içerisine 10 lira koymus, ögrencile

Depremzede çocuklar için hediyelerle gönderilen notlar sergilenecekOrhan Yoldas- Kahramanmaras merkezli depremlerde büyük hasar alan Malatya'ya ögrenciler tarafindan gönderilen yardim malzemelerinin arasina birakilan notlar, Battalgazi Belediyesinde olusturulan panoya asilacak
- Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder:
- "Gelen yardimlar içerisinden harçliklar çikti, 5 lira ile 100 lira arasinda; maddi degeri az ama göndermeleri çok anlamli. Elbise gönderirken içerisine 10 lira koymus, ögrencile

MALATYA (AA) - ORHAN YOLDAS - Battalgazi Belediyesi, "asrin felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaras merkezli depremlerin büyük hasara neden oldugu Malatya'ya çocuklarin yardimlarla birlikte gönderdigi duygu dolu notlari sergileyecek.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, AA muhabirine, deprem bölgelerine yapilan yardimlarin Türk milletinin ne kadar kadirsinas, zor zamanlarin insanlari oldugunu gösterdigini anlatti.

Deprem bölgesinde bulunmayan insanlarin buradaki acilari televizyonlarda izledigini aktaran Güder, "Çocuklarimiz bize yardim etmek için çirpiniyorlar, anlami çok büyük hediyeler gönderiyorlar. Ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan ögrenciler kendileri bir seyler yapmaya çalismislar, annelerinden rica etmisler. Ördükleri atki, bere ile gida kolilerini göndermisler deprem bölgelerine. Yardim için çaba sarf etmisler, bu bizleri çok duygulandirdi. Necip bir millet oldugumuzu, gelecegimizin emin ellerde oldugunu gördük." diye konustu.

Okullardan gelen yardimlarin dagitildigini, bazi kiyafetlerin arasindan ise bir miktar para çiktigini, onlarin da giysilerle birlikte depremzede çocuklara verildigini anlatan Güder, söyle devam etti:

"Harçliklar çikti, 5 lira ile 100 lira arasinda; maddi degeri az ama göndermeleri çok anlamli. Elbise gönderirken içerisine 10 lira koymus, ögrencilerimizin ne kadar hassas oldugunu bize gösterdi. Gelen notlari belediyemizin teshir salonunda panoya asacagiz. Gelecek nesillere bunu aktarmamiz lazim, bunlar çok anlamli ve önemli. Bunlarin nesilden nesle aktarilmasi ve herkesin üzerinde düsünmesi gerekiyor."

- Yardim gönderen ögrenciyi telefonla aradi

Deprem bölgesine Istanbul'dan yardim, hediye ve mektup gönderen 11. sinif ögrencisi Seval Nur Korkmaz'i telefonla arayarak tesekkür eden Güder, "Gönderdiginiz yardimlari ve mektubunuzu aldik, depremzedelere gönderdik. Mektubunuzu okuduk, duygulandik, acimizi paylastiniz, çok tesekkür ediyoruz. Gençlerimizin hassasiyet sahibi olmasi bizi mutlu etti. Yaralarimizi sariyoruz, yardimda bulunanlardan Allah razi olsun." ifadelerini kullandi.

Seval Nur Korkmaz ise, "Su an duygulandim. Deprem bölgesinde yasanan seyler kolay degil, biz de destek olmak istedik. En yakin zamanda insallah eskisinden daha iyi oluruz. Birbirimize kenetlenmemiz lazim, elimizden sadece bu geldi. Gönül isterdi ki daha farkli yardimlarda bulunayim." dedi.

- Kuru gida kolilerinden notlar ve hediyeler çikti

Belediye çalisani Selahattin Kibris ise iki gün önce gelen yardim tirindaki kuru gida kolilerinin arasinda hediyeler ve mektuplarin bulundugunu belirtti.

Kibris, "Koliyi kenara ayirdik, daha sonra açtik. Içinden bu mektuplar ile hediyeler çikti. Kolinin içinde küçük hediye paketlerinden mektuplar çikti. Depremzede çocuklar için hediyelik esya göndermisler. Notlari görünce duygulandik." diye konustu.