Depremin merkez üssü Pazarcik'ta 370 esnaf dükkanini açtiMesut Karaduman,Gökhan Balci

Depremin merkez üssü Pazarcik'ta 370 esnaf dükkanini açtiMesut Karaduman,Gökhan Balci

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerden ilkinin merkez üssü olan Pazarcik ilçesinde dükkanlarini açan esnaf, ilçe halkinin ihtiyaçlarina cevap veriyor.

Depremlerde is yerleri hasar görmeyen ya da az hasar gören esnaf, islerine dönerken dükkanlari zarar gören esnaf için de farkli noktalarda satis noktalari olusturuldu.

Depremin ardindan hasar gören yol ve bulvarlarda Pazarcik Belediyesi ekipleri tarafindan onarim çalismalari da devam ediyor.

Belediye Baskani Ibrahim Yilmazcan, AA muhabirine, ilçede hayatin normale dönmeye basladigini söyledi.

Herkesin depremin acisini unutmaya çalistigini belirten Yilmazcan, "Belediye olarak ticaretimizi canlandirmak, normale dönmek amaciyla çalismalarimiza devam ediyoruz. Yaptigimiz çalismalarin ardindan ilçemizde 370 esnafimiz is yerlerini açti. Simdi de vatandaslarimizin günlük ihtiyaçlarini karsilayacaklari bir isletmeyi de hazirladik ve onlarin hizmetine sunduk. Burada vatandaslarimiz market ve günlük sebze, meyve ihtiyaçlarini karsiliyor." diye konustu.

Ilçenin zamanla eski günlerine dönecegini belirten Yilmazcan, ilçede 2 noktada konteyner çarsilarin kuruldugunu, dükkanlari zarar gören esnafi bu çarsilara tasiyacaklarini aktardi.

Esnaf Mehmet Damar da müsterilerini agirlamaya basladiklari için mutlu olduklarini söyledi.

Depremin etkisinden uzaklasmak için normale dönülmesi gerektigini dile getiren Damar, "Esnaf olarak, vatandas olarak, devletimizin, milletimizin sayesinde normallesmeye çalisiyoruz. Is yerimizde vatandasa hizmet etmeye çalisiyoruz. Elimizden geldigince uygun satmaya çalisiyoruz. Vatandasa destek olmak istiyoruz. Deprem Allah'tan geldi bu halimize de sükür." ifadelerini kullandi.

Ilçe sakinlerinden Zeliha Peksayilir ise depremin acisini unutmaya çalistiklarini dile getirerek, "Depremin ardindan evimiz zarar gördügü için konteynerde yasiyoruz. Ilk günlere göre sartlar daha iyi. Normale dönmeye çalisiyoruz. Bizi yalniz birakmayan halkimiza, devletimize tesekkür ederiz. Allah onlardan razi olsun." dedi.