Depremden etkilenen iller Cazibe Merkezleri Programi kapsamina alindiAyse Böcüoglu Bodur

Depremden etkilenen iller Cazibe Merkezleri Programi kapsamina alindiAyse Böcüoglu Bodur

ANKARA (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen iller, Cazibe Merkezleri Programi kapsamina dahil edilerken buralardaki yatirimlar en üst tesviklerden yararlanabilecek.

Cazibe Merkezleri Programi Kapsaminda Yatirimlarin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Dair Cumhurbaskani Karari, Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girdi.

Buna göre, Kahramanmaras merkezli depremler dolayisiyla genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen Adiyaman, Elazig, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaras, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Sivas'in hasar gören ilçelerinde gerçeklestirilecek asgari 1 milyon 500 bin liralik yatirimlar, 6. Bölge tesviklerinden faydalanabilecek. Böylelikle bu iller Cazibe Merkezleri Programi kapsamina alinmis oldu.

Bu illerde yapilacak yatirimlar, için faiz veya kar payi destegi, sabit yatirim tutarinin yüzde 10'unu asmamak kaydiyla 30 milyon lirayi geçemeyecek. Kararin yürürlüge girdigi tarihten önce kullanilan, faiz veya kar payi desteginden yararlanan krediler ve finansal kiralama borçlanmalari için, belirtilen sinirlar asilmamak kaydiyla, uygulanan faiz veya kar payi destegi puaninda degisiklik yapilmadan destek süresi sonuna kadar uygulama yapilacak.

Desteklerden, deprem nedeniyle hasar gören yatirimlarin yerine konulmasi amaciyla yapilacak yatirimlar, yatirim süresi devam eden ve tamamlama vizesi yapilmamis yatirim tesvik belgeleri kapsamindaki yatirimlar da dahil olmak üzere yeni yatirimlar yararlanabilecek.