Depremde evi hasar gören tarih ögrencisi, çadir kentte çocuklara ders çalistiriyorAlper Korkmaz- Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi ögrencisi 23 yasindaki Nuray Arikmert: - "Hocalarimiz "Gönüllü olur musun?' dediler. Ben de kabul ettim. Çocuklari da çok seviyorum. Severek yapiyorum"

Depremde evi hasar gören tarih ögrencisi, çadir kentte çocuklara ders çalistiriyorAlper Korkmaz- Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi ögrencisi 23 yasindaki Nuray Arikmert:
- "Hocalarimiz "Gönüllü olur musun?' dediler. Ben de kabul ettim. Çocuklari da çok seviyorum. Severek yapiyorum"

KAHRAMANMARAS (AA) -Kahramanmaras'ta 6 Subat'ta meydana gelen depremlerde evi hasar gören 23 yasindaki tarih ögrencesi Nuray Arikmert, kendi dertlerini unutup çadir kentteki çocuklara yönelik egitim çalismalarina katiliyor.

Pazarcik ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerde evi zarar gören Sütçü Imam Üniversitesi Tarih Bölümü son sinif ögrencisi Arikmert, ailesiyle Avsar çadir kentinde yasamaya basladi.

Bölgede yardim faaliyetleri yürüten ve çogunlugu kadinlardan olusan Yeryüzü Çocuklari Dernegi'nin çalismalarini katilan Arikmert, çocuklara tarih alaninda ders anlatmasinin yani sira diger sosyal aktivitelere de destek veriyor.

- "Kadin dayanismasi çok yüksek düzeyde"

Arikmert, AA muhabirine, depremin ilk gününden itibaren çadir kentte yasadigini anlatti.

Çadir kentte yapilan çalismalara sahit oldugunu dile getiren Arikmert, "Hayat devam ediyor. Ders çalismamiz lazim. Buradaki çadira geldim, hocalarimiz, "Gönüllü olur musun?' dediler. Ben de kabul ettim." dedi.

"Çocuklari da çok seviyorum. Severek yapiyorum." diyen Arikmert, kadinlarin merhametli olmalari dolayisiyla bu tür etkinliklerde daha aktif yer aldiklarini ifade etti.

Arikmert, bunun da islerini daha kolay kildigini anlatarak, "Kadin dayanismasi çok yüksek düzeyde. Kiyafetlerini paylasiyor, kendi çocuklarinin sütünü veriyorlar. Dayanisma içindeler." diye konustu.

- "Sürekli bir seyler üretmek istiyorlar"

Dernegin gönüllü psikologu Ebrar Atakan da çadir kentteki kadinlarin, deprem nedeniyle günlük rutinlerini yapamadiklari için sürekli üretme istegi içinde olduklarina degindi.

Atakan, afetten etkilenen kadinlarin hayatinin akisinda büyük degisiklikler yasandigina dikkati çekerek, "Sürekli bir seyler üretmek istiyorlar. Biz de onlar için atölyeler yapiyoruz. Kadin gönüllülerimiz, erkeklere göre daha fazla. Depremzedeler ile iletisimde çok daha fazla faydalilar." ifadesini kullandi.