Deprem bölgesindeki veteriner hekim muayenehanelerine esneklikDeniz Çiçek Palabiyik

Deprem bölgesindeki veteriner hekim muayenehanelerine esneklikDeniz Çiçek Palabiyik

ANKARA (AA) - Depremlerde zarar gören veteriner hekim muayenehane ve polikliniklerinin sahip olmasi gereken bazi teknik sartlar, 6 Subat 2024'e kadar aranmayacak.

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan hazirlanan Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeligi'nde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayimlandi.

Yönetmelik, veteriner hekimler tarafindan açilmis veya açilacak muayenehane ve polikliniklerin sahip olmasi gereken asgari teknik, hijyen ve saglik sartlari ile bu yerlerin açilma, çalisma ve denetlenmesine iliskin usul ve esaslari kapsiyor.

Yönetmelige, deprem nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerdeki veteriner hekim muayenehane ve polikliniklerine iliskin geçici madde eklendi.

Buna göre, 6 Subat'ta meydana gelen depremler nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerde zarar gören ruhsatli veteriner hekim muayenehane veya polikliniklerinde, 6 Subat 2024'e kadar bazi asgari ve teknik sartlar aranmayacak.

Bu kapsamda, muayenehane ve poliklinik bölümleri için belirlenen hekim, muayene ve malzeme odalarinin sayi ve büyüklük kriterleri istenmeyecek.

Yönetmelik, 6 Subat'tan geçerli olmak üzere yürürlüge girdi.