Demiryol-Is Sendikasi Istanbul Subesi üyelerinden zam eylemi Ferhat Yasak

Demiryol-Is Sendikasi Istanbul Subesi üyelerinden zam eylemi Ferhat Yasak

ISTANBUL (AA) - Demiryolu Isçileri (Demiryol-Is) Sendikasi Istanbul Subesi üyeleri, toplu is sözlesmesinin imzalanamadigini belirterek, istedikleri zammin verilmesi için eylem düzenlendi.

Esenler'de bulunan Metro Istanbul Bölge Müdürlügü önünde toplanan sendika üyesi bir grup, slogan atarak zam görüsmelerinin sonuçlanmamasina tepki gösterdi.

Burada konusan Demiryol-Is Istanbul Subesi Baskani Nuri Usta, 17'inci dönem toplu is sözlesmesinde 60 günlük süresinin doldugunu söyledi.

Görüsmelerde arabulucu döneminin basladigini ifade eden Usta, "15 günlük arabulucu dönemimiz 28 Mart'ta bitecek. Bugün arabulucuyla ilk görüsmemiz. Su ana kadar bizlere gelmis herhangi bir teklif yok. Eminim isverenimiz bugünü gördükten, ekonomiyi de gördükten sonra bizlerin hak ettigi ücreti teklif eder. Toplu is sözlesmesinin süreci ne olursa olsun, en iyi bildigimiz isi en iyi sekilde yapmaya devam edecegiz. Bizim gücümüz alin terinden geliyor. Hiçbirimizin baska geliri yok. Sizlerin verecegi destekle alabilecegimiz en üst zammi alacagimiza ben ve ekibim inaniyoruz." ifadelerini kullandi.