DeFacto, girisimleriyle kadinlari güçlendiriyorSevgi Ceren Gökkoyun- DeFacto Online Genel Müdürü Önder Senol: - "Kadinin is hayatinda ve sosyal hayatta güçlendirilmesiyle hem kendi aileleri hem de toplumda bu mutlulugun, gelisimin devam edecegini düsünüyoruz"

DeFacto, girisimleriyle kadinlari güçlendiriyorSevgi Ceren Gökkoyun- DeFacto Online Genel Müdürü Önder Senol:
- "Kadinin is hayatinda ve sosyal hayatta güçlendirilmesiyle hem kendi aileleri hem de toplumda bu mutlulugun, gelisimin devam edecegini düsünüyoruz"

NEW YORK (AA) - DeFacto Online Genel Müdürü Önder Senol, sirketin kadinlari is gücünde ve toplumsal alanda güçlendirmeye yönelik girisimlerini, Birlesmis Milletler (BM) Kadinin Statüsü Komisyonu oturumlarinda anlatti.

Senol, New York'taki BM Genel Merkezi'nde sirketin Türkiye depremlerinden etkilenenleri desteklemek için yaptigi insani yardim çalismalari hakkinda da bilgi verdi.

Senol, konuya iliskin AA muhabirine yaptigi açiklamada, DeFacto'nun güçlü teknolojik ve lojistik altyapisi sayesinde ürünlerini 93 ülkede moda severlerle bulusturduguna dikkati çekerek, Cumhuriyet'in 100'üncü yilinda 100 ülkede olmayi hedeflediklerini bildirdi.

Ayni zamanda teknolojiye yatirim yaptiklarina isaret eden Senol, "Teknolojik altyapilarimizi üretmek üzere 9 yil önce DeFacto Teknoloji sirketimizi kurduk. Su anda 300'den fazla Türk mühendisimiz bu sirketimizde çalisiyor ve kendi altyapilarimizi yine bu sirket üzerinden kurguluyoruz.

Uzun dönemli stratejimizi de teknolojiye dayali olarak 'fijitallesme' olarak belirledik. Yani fiziksel ve dijitalin bir arada oldugu müsterilerimizin her yerden hizmetlerimize ulastigi bir yapiyi da ana strateji olarak belirledik." diye konustu.

Senol, her yil BM liderliginde kadinlarin konumunun güçlendirilmesi konulu birçok etkinlik yapildigina isaret ederek, DeFacto'nun 2015 yilinda BM Kadinin Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) imzacisi oldugunu animsatti.

Ülkelerin sürdürülebilir büyümelerinin, kadinlarin is ve toplumsal hayattaki konumlarinin güçlenmesine bagli olduguna inandiklarini söyleyen Senol, bu konuda aksiyon aldiklarini anlatti.

- "Depremin ilk anindan itibaren tüm kaynaklarimizi seferber ettik"

Senol, Türkiye'nin çok büyük bir deprem felaketi yasadigini belirterek, söyle konustu:

"Zor zamanlari hep birlikte dayanisma ile asacagiz. 15 bin çalisma arkadasimizla depremin ilk anindan itibaren bölgede kaynaklarimizi seferber ettik. 200 bine yakin mont, parka, bere, eldiveni hemen naklettik. 100 bine yakin battaniye ve maske sevk ettik. 11 ilde tüm magazalarimizin kapilarini açtik, ihtiyaci olan vatandaslarimiza ürünlerimizi sevk ettik. Tahliye edilmesi gereken, ihtiyaci olan kisilerin otobüslerimizle tahliye olmalarini sagladik."

Ilk anda yapilan çalismalarin yani sira, uzun süreli projelerin de çok önemli oldugunu vurgulayan Senol, "Biz de bu anlamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimizla imzaladigimiz protokol ile deprem bölgesinde bulunan bakanligin himayesindeki çocuklarimizin 1 yil boyunca tüm kiyafetlerinin teminini üstlendik. Ticaret Bakanligimizla birlikte müsterilerimizin bizim sitemizden yaptiklari alisverisleri ilgili bölgelere, AFAD'in liderliginde iletiyoruz." bilgilerini paylasti.

Senol, deprem bölgesinin sirketin tedarikçileri için de önemli olduguna deginerek, bölgede üretimin durmamasi için oradaki tedarikçileri önceliklendirip 6,5 milyon siparis geçtiklerini bildirdi.

Bölgedeki tedarikçileri ödemelerini erken alabilmeleri için Tedarikçi Finansmani Sistemi’ne dahil ettiklerini belirten Senol, "O ürünlerin, satilmasi için hem magazalarimizda hem de online olarak tanitimlarina destek olacagiz." diye konustu.

- "Kumastan Hayaller projemizi ülkemizin her yerine yaymak istiyoruz"

DeFacto'nun "Mutlu Kadin Hareketi" projesine deginen Senol, projenin sirketin WEPs'i imzalamasiyla basladigini, bu kapsamda kadinlarin is hayatinda ve kariyerlerinde sosyal ve ekonomik olarak güçlendirilmesi için pozitif ayrimcilik yaptiklarini dile getirdi.

Senol, "Mutlu Kadin Hareketi" ile kadinlari mentorluk ve liderlik programlariyla desteklediklerini belirterek, "Kadinin is hayatinda ve sosyal hayatta güçlendirilmesiyle hem kendi aileleri hem de toplumda bu mutlulugun, gelisimin devam edecegini düsünüyoruz." dedi.

Sirketin "Kumastan Hayaller" projesinden de bahseden Senol, her sene üretim fazlasi kumaslari Il Milli Egitim Müdürlükleri araciligiyla meslek liselerine sevk ettiklerini anlatti.

Senol, meslek lisesindeki kiz ögrencilere de mentorluk yaparak tasarim ögrettiklerini belirterek, "Atik kumaslardan yaptiklari ürünleri magazalarimizda satisa sunuyoruz. Yapilan satislardan elde edilen cironun tamamini da Kanserli Çocuklara Umut Vakfi'na bagisliyoruz. Her yil 14 yas grubuna kadar olan 700 çocuktan biri kansere yakalaniyor. Bunlarin yüzde 70'inin hayati kurtulabiliyor. Bu yüzden bu projeyi de ülkemizin dört bir yanina yaymak istiyoruz." yorumunu yapti.