DASK, hafif hasarli konutlarin tazminatini 72 saatte ödüyorUgur Aslanhan- Dogal Afet Sigortalari Kurumu Teknik Isleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren: - "Bugün itibariyla tarafimiza gelen 362 bin 646 hasar ihbarinin yüzde 80'ini olusturan hafif hasarli konutlar için yeni bir süreç baslatiyoruz. Konutunun az hasarli oldugunu gösteren Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi raporunu, kimlik belgesini ve güncel tapu belgesini bizlere web sitemiz ve e-Devlet üzerinden ileten sigo

DASK, hafif hasarli konutlarin tazminatini 72 saatte ödüyorUgur Aslanhan- Dogal Afet Sigortalari Kurumu Teknik Isleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren:
- "Bugün itibariyla tarafimiza gelen 362 bin 646 hasar ihbarinin yüzde 80'ini olusturan hafif hasarli konutlar için yeni bir süreç baslatiyoruz. Konutunun az hasarli oldugunu gösteren Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi raporunu, kimlik belgesini ve güncel tapu belgesini bizlere web sitemiz ve e-Devlet üzerinden ileten sigo

ISTANBUL (AA) - Dogal Afet Sigortalari Kurumu (DASK), Kahramanmaras merkezli depremlerde hafif hasar gören konutlarin ödemelerini 72 saat içinde yapmayi amaçlayan uygulama baslatti.

DASK'tan yapilan açiklamada, yeni uygulama sayesinde, e-Devlet üzerinden kolayca alinabilen belgeleri kurumun internet sitesi ya da e-Devlet üzerinden yükleyen sigortalilarin sadece 72 saatte tazminat ödemelerine kavusabilecegi bildirildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Dogal Afet Sigortalari Kurumu Teknik Isleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, yasanan depremler sonrasi ilk günden beri hizla çalismalarini sürdürdüklerini belirterek, Türk Reasürans olarak, DASK'in teknik isleticiligini devraldiklari günden beri kurumu daha ileriye tasiyacak çalismalar yürüttüklerini ve yürütmeye devam edeceklerini belirtti.

DASK'a duyulan güvenin en temel unsurlarindan birinin, sigortalilara tazminat ödemelerinin hizla saglanmasi oldugunu vurgulayan Eren, "Bu sebeple bugüne kadar çalismalarimizi her zaman ülkemizde meydana gelebilecek büyük bir depremi göz önüne alarak yaptik. Bu sayede yasadigimiz Kahramanmaras depremleri sonrasinda süreçlerimizi kesintisiz yönettik ve hasar ödemelerimizi hizla gerçeklestirdik." ifadelerini kullandi.

- "Hafif hasarli konutlarin tazminat ödemesini 72 saatte gerçeklestiriyoruz"

Selva Eren, geçen hafta agir ve orta hasarli konutlar için "avans ödemesi" baslattiklarini animsatarak, bugün itibariyla da hafif hasarli yapilar için çalisma baslattiklarini bildirdi.

Eren, "Bugün itibariyla tarafimiza gelen 362 bin 646 hasar ihbarinin yüzde 80'ini olusturan hafif hasarli konutlar için yeni bir süreç baslatiyoruz. Konutunun az hasarli oldugunu gösteren Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi raporunu, kimlik belgesini ve güncel tapu belgesini bizlere web sitemiz ve e-Devlet üzerinden ileten sigortalilarimizin, tazminat ödemelerini 72 saatte gerçeklestirecegiz." ifadelerini kullandi.

- "Deprem sonrasi günlük poliçe üretimi yüzde 55 artti"

Yasanan her aci tecrübe sonrasi sigortalilik oranlarinda artis yasandigina dikkati çeken Eren, tüm vatandaslarin Zorunlu Deprem Sigortasi güvencesine sahip olmasi gerektigini vurguladi.

Deprem sonrasi günlük poliçe üretiminin yüzde 55 arttigini bildiren Eren, sunlari kaydetti:

"Bir yandan da bu artis, bize olan güveni gösteriyor ve bu güvenden güç aliyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaslarimiza Zorunlu Deprem Sigortasi ile konutlarini güvence altina almalarini, süresi dolan poliçelerini yenilemelerini ve eski tarifeden yapilmis poliçeleri zeyilname yaparak teminatlarini güncellemelerini hatirlatmak isterim. Ayrica, poliçe yaptirirken eksik sigorta magduriyeti yasanmamasi adina konuta iliskin metrekare bilgilerinin dogru beyan edilmesi oldukça önemli bir konudur."