Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, Memur-Sen Genel Kurulunda konustu:Harun Kutbe- "Vesayet sistemlerini geri getirmek isteyenler var. Türkiye'nin kalkinmasindan, gelismesinden, ilerlemesinden rahatsiz olan iç ve dis mihraklar var. Gerektigi zaman terör örgütleriyle kol kola girip, disaridan dogrudan müdahaleleri yapip bu ülkenin önüne engel koymak isteyenler, eskiden oldugu gibi öyle gizli kapakli isler çevirmiyorlar, açiktan konusuyorlar"

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, Memur-Sen Genel Kurulunda konustu:Harun Kutbe- "Vesayet sistemlerini geri getirmek isteyenler var. Türkiye'nin kalkinmasindan, gelismesinden, ilerlemesinden rahatsiz olan iç ve dis mihraklar var. Gerektigi zaman terör örgütleriyle kol kola girip, disaridan dogrudan müdahaleleri yapip bu ülkenin önüne engel koymak isteyenler, eskiden oldugu gibi öyle gizli kapakli isler çevirmiyorlar, açiktan konusuyorlar"

ANKARA (AA) - Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, vesayet sistemlerini geri getirmek isteyenler, Türkiye'nin kalkinmasindan, gelismesinden, ilerlemesinden rahatsiz olan iç ve dis mihraklar oldugunu belirterek, "Gerektigi zaman terör örgütleriyle kol kola girip, disaridan dogrudan müdahaleleri yapip bu ülkenin önüne engel koymak isteyenler, eskiden oldugu gibi öyle gizli kapakli isler çevirmiyorlar, açiktan konusuyorlar." dedi.

Oktay, Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Memur-Sen Genel Kurulunda yaptigi konusmada, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nü kutladi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in çalisanin, emekçinin, memurun, isçinin yaninda oldugunu net sekilde ifade ettigini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan ile 1 Mayis'in bayrama, birlik ve beraberligin sembolüne dönüstügünü belirten Oktay, "Emekçinin, memurun, isçinin güçlenmesi, refah düzeyinin arttirilmasi, sartlarin daha da iyilestirilmesi anlaminda bir bayrama dönüstü. Bugün o bayrami kutluyoruz." diye konustu.

- "Tek yumruk oluruz"

Oktay, Memur-Sen'in geçmisten bu yana vesayetlere karsi demokrasi mücadelesi verdigini ve dik durdugunu anlatarak, sunlari kaydetti:

"Bugün de ayni vesayet sistemlerini geri getirmek isteyenler var. Türkiye'nin kalkinmasindan, gelismesinden, ilerlemesinden rahatsiz olan iç ve dis mihraklar var. Gerektigi zaman terör örgütleriyle kol kola girip, disaridan dogrudan müdahaleleri yapip bu ülkenin önüne engel koymak isteyenler, eskiden oldugu gibi öyle gizli kapakli isler çevirmiyorlar, açiktan konusuyorlar. Hatta devlet baskanlari açiktan konusuyor. Ne diyorlardi? 'Eskiden iktidarlari degistirmek istedigimiz zaman askeri vesayet sistemlerini devreye sokardik. Artik onlarin ise yaramadigini gördük baska sekillerde devreye sokmanin yollarini arayacagiz.' Bunu hatirliyorsunuz, kim oldugunu da, ne zaman bu açiklamanin yapildigini da hatirliyorsunuz.

Biz bu mücadelede bu tür müdahaleleri kabul eder miyiz? Biz istiklalimizden ve istikbalimizden ne pahasina olursa olsun vazgeçmeyen bir milletiz. Bizi seçim dönemi veya baska bir dönemde farkli sekilde görme arzusunda olanlar sunu bilsinler. Söz konusu Türkiye'nin çikarlari oldugunda tek yumruk oluruz. Recep Tayyip Erdogan liderliginde Türkiye, milletiyle, ülkesiyle, vatandasiyla, emekçisiyle, isvereniyle birlikte tek yumruktur ve tek yumruk olmaya da devem edecektir. Ve bu tüm sektörlerde de böyle olacaktir."

- "Savunma sanayi buradan çikti"

Oktay, dis politikada bagimsizlik istedikleri için savunma sanayisini öncelediklerini ifade ederek, söyle konustu:

"Çünkü gördük ki terör örgütleri vesayet odaklarinin ülke yönetimlerini baski altina almak için kullandiklari bir enstrüman, baska bir sey degil. Siz onlarla mücadele etmek istediginizde ne oluyor? 'Silah vermem' diyor. 'Versem bile su terör örgütüyle mücadelede kullanamazsin' diyor. Neden alacagim o zaman silahini? 'Veririm ama dis politikada söyle davranacaksin. Iç politikada böyle davranacaksin. Gel bakalim bunda bir anlasalim' diyor. Recep Tayyip Erdogan ne dedi? 'Dur' dedi. 'Dünya besten büyüktür' dedi. 'Sizinle hangi konuyu konusuyorsak onun disina çikma haddiniz de yetkiniz de yoktur.' dedi. IMF ile NATO ile Amerika, Ingiltere, Fransa, Rusya veya Çin ile de masaya oturdugunda da bunu söyledi. Bundan rahatsiz olanlar oldu. Biz de dedik ki o zaman kendi göbegimizi kendimiz kesecegiz. Savunma sanayi buradan çikti. Beraberinde hem terör örgütleriyle mücadeledeki basariyi hem de dis politikadaki bagimsizligi ve dik durusu getirdi."

- "Baskalarina aratiyorduk"

Millet Ittifaki'nin eski vesayetçi sistemleri tekrar yürürlüge koymak için "agababalarina söz verdigini", buna karsin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in "Milletim benimle birlikte oldugu sürece, emekçim benimle birlikte oldugu sürece, isverenim, vatandasim benimle oldugu sürece, ne pahasina olursa olsun Türkiye dik durur, ben dik dururum." dedigini belirten Oktay, söyle konustu:

"Biz bu sözümüzü tuttuk mu? Recep Tayyip Erdogan'in dik durusuna sahit misiniz? Iste sizlerle birlikte dik durdu. Tüm sektörlerde aynisini yaptik. Gördük ki enerji bagimsizligi ayni sikinti, yani savunma sanayinde olandan farkli bir sey degil. Türkiye disa bagimli mi enerjide? Bagimli. Biz yillarca enerjiyi gerek karada gerek denizde gerek tüm ilgili sahalarda aradik mi? Aradik. Bulabildik mi? Bulamadik. Niye bulamadik? Çünkü kendi imkanlarimiz yoktu. Baskalarina aratiyorduk. Ne zaman ki kendi filolarimizi kurduk, kendi mühendislerimizle ekiplerimizi olusturduk, kendi analiz yöntemlerimizi kullandik, bastan sona kendimiz yapmaya basladik. Ne oldu? Karadeniz'de dogal gazi bulduk mu? Bulduk. Gabar'da, terörün merkezinde petrolü bulduk mu? Dün terörle anilan Gabar ve Sirnak, bugün petrol üreticisi bir sehir ve mekan haline geldi. Yani refahin sembolü oldu. Terörden çikip, 2200 metre derinlikten gazi çikardik mi? Kendi mühendisimiz ve kendi teknolojilerimizle 170 kilometre tasidik mi denizin altindan? Getirdik karaya. Simdi sizin evlerinize geliyor. 24 Nisan-31 Mayis arasinda da kullandiginiz, isinma dahil her türlü dogal gaz faturasi ücretsiz dedik."

Oktay, bunun da ötesinde, Türkiye'nin enerjideki bagimliligini bitirmek istediklerini ve bir enerji üssü olmasiyla ilgili çalismaya basladiklarini ancak muhalefetin bundan rahatsiz oldugunu dile getirerek, "Dün seksen yil önce Nuri Demirag'a yapilanin yani uçaklarini yaptiginda Ispanya'ya, Misir'a, Irak'a ihraç ettiginde, Türk Silahli Kuvvetlerinin envanterine soktugunda, kendi uçak fabrikalarini yaptiginda, nerede Atatürk Havalimani'nda. Birdenbire Ismet Inönü'nün uçaklarin ihracatini yasakladigi, Türk Silahli Kuvvetlerine olan siparisleri iptal ettigi, Atatürk Havalimani'ndaki fabrikalarini kapattigi ve iflas ettirdigi Nuri Demirag... Unutmamak gerekiyor." ifadelerini kullandi.

- "Benim isçimin alin teri var"

80 yil sonra da ayni zihniyeti gördüklerini belirten Oktay, söyle konustu:

"Dedelerinden babalarindan aldiklari mirasi aynen devam ettiriyorlar demekle bunu kastediyorum. Burada alin teri var. Benim isçimin alin teri var. Emekçimin alin teri var, mühendisimin alin teri var. Bunu yedirecek miyiz size? Yillarca Devrim otomobilini düsünün. Bunlari özellikle söylüyorum. Bunlarin her birisi farkli sektörler ama o farkli sektörlerdeki ürünleri ayaga kaldiran, tasarimindan en nihai ürün haline getiren sizlersiniz. Siz çok kiymetli emekçilerimizsiniz. Ve bunun, açik söylüyorum isçi memur ayrimi da yok. Orada çalisan kardesimiz isçi ise sunu unutmayin ki sizin burada verdiginiz memurlar olarak o emek olmasa o ürünler yine hayata geçmez. 'Bu bir birlik ve beraberlik dayanisma duygusu' dedigimizde bunu kast ediyoruz. Hep birlikte Türkiye'yiz biz ve insallah çok daha ilerilere götürecegiz ama hep birlikte."

Oktay, her yere, muhalefetin, 'Mümkün degil. Siz kim, bunu yapmak kim?" dedikleri Togg ile gittiklerini dile getirerek, "Aslinda 'Siz kim dedikleri' aynaya baktiklarinda kendilerini görüyorlar. Eger benim mühendisimi, benim memurumu, benim isçimi görse ülkemizi ve milletimizi görse gurur duyacak. Kendisine de özgüveni gelecek ama baktiginda, aynadaki gördügü vesayetçi agababasinin, kendisine, kendi kulaklarinla fisiltisini duyuyor 'Sen kim bunu üretmek kim' diye." ifadelerini kullandi.