Cumhurbaskani Erdogan, Türk Devletleri Teskilati Olaganüstü Zirvesi'nin kapanisinda konustu:Mehmet Tosun- "Deprem felaketinin açtigi yaralari sarmakta oldugumuz bu zorlu süreci, dayanisma ve isbirligi içinde atlatacagimiza inaniyorum" - "Bugünkü istisarelerimizin, Türk dünyasinin afetlere hazirlik seviyesini artirmasi ve bu alanda isbirligini güçlendirmesi bakimindan faydali olacagindan eminim"

Cumhurbaskani Erdogan, Türk Devletleri Teskilati Olaganüstü Zirvesi'nin kapanisinda konustu:Mehmet Tosun- "Deprem felaketinin açtigi yaralari sarmakta oldugumuz bu zorlu süreci, dayanisma ve isbirligi içinde atlatacagimiza inaniyorum"
- "Bugünkü istisarelerimizin, Türk dünyasinin afetlere hazirlik seviyesini artirmasi ve bu alanda isbirligini güçlendirmesi bakimindan faydali olacagindan eminim"

ANKARA (AA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Deprem felaketinin açtigi yaralari sarmakta oldugumuz bu zorlu süreci, dayanisma ve isbirligi içinde atlatacagimiza inaniyorum." dedi.

Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde düzenlenen Türk Devletleri Teskilati (TDT) Olaganüstü Zirvesi'nin kapanisinda konustu.

Liderlerin zirvedeki kiymetli görüs ve degerlendirmelerinin gelecek döneme isik tutacagina isaret eden Erdogan, teskilatin önceliklerinin ilerletilmesi ve somut projelerin hayata geçirilmesi için çalismalari kararlilikla sürdüreceklerini söyledi.

Aile meclisinin görünürlügünü, uluslararasi itibarini ve bütünlesmeye katkisini ileri seviyelere tasimak için gayrete devam edeceklerini vurgulayan Erdogan, kardeslik hukukunun tezahürü bu zirveye vesile olan Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev'e ve Dönem Baskani Özbekistan'a tesekkür etti. Cumhurbaskani Erdogan, sunlari kaydetti:

"Deprem felaketinin açtigi yaralari sarmakta oldugumuz bu zorlu süreci, dayanisma ve isbirligi içinde atlatacagimiza inaniyorum. Bugünkü istisarelerimizin, Türk dünyasinin afetlere hazirlik seviyesini artirmasi ve bu alanda isbirligini güçlendirmesi bakimindan faydali olacagindan eminim. Türk dünyasi olarak birligimiz gücümüzdür. Bu vesileyle sizleri bir kez daha saygiyla, muhabbetle selamliyorum. Katiliminiz ve katkilariniz, bizleri bahtiyar eyledi."

Zirvenin ardindan liderler tarafindan, Türk Devletleri Teskilati Olaganüstü Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandi. Daha sonra liderler, düzenlenen resmi yemege katildi.