Cinayet saniginin agirlastirilmis müebbet cezasi yeniden yargilamada da degismediSezgin Pancar

Cinayet saniginin agirlastirilmis müebbet cezasi yeniden yargilamada da degismediSezgin Pancar

MERSIN (AA) - Mersin'de, eski nisanlisini tabancayla öldürdügü gerekçesiyle agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilan saniga, yeniden yargilandigi davada ayni ceza verildi.

Istinafin "delillerin yeniden incelenmesi" karari üzerine Mersin 5. Agir Ceza Mahkemesince yeniden görülen davaya, Raziye Oskay'i (25) geçen sene 10 Ocak'ta öldüren tutuklu sanik Baris Can U. (25), cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglandi. Taraf avukatlari ve Oskay'in ailesi de salonda hazir bulundu.

Sanik savunmasinda, olayin tasarlanarak islendigi iddiasini kabul etmedigini belirterek, "Ben siddetin her türlüsüne karsiyim. Bu olay, haksiz eylem sonucu meydana gemistir. Kesinlikle tasarlama söz konusu degildir. Ben olay günü kendisini ikna etmek için gittim. Burada tasarlama yoktur." dedi.

Oskay'in babasi müsteki Murat Oskay da saniktan sikayetçi olduklarini aktararak, "Kizim balkondayken sanik asagida gizlenmis balkona silah sikmis, ölümle tehdit etmistir. Binanin balkonundaki kursun izleri hala sabittir. En agir sekilde cezalandirilmasini talep ederim." ifadesini kullandi.

Avukatlari da dinleyen mahkeme heyeti, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verdigi sanigin tutuklulugunun devamina hükmetti.

Toroslar ilçesi Akbelen Mahallesi'nde yasayan Raziye Oskay, is yerine gitmek için evinden çiktigi sirada eski nisanlisi Baris Can U'nun silahli saldirisina ugrayip hayatini kaybetmis, zanli tutuklanmisti.

Yargilandigi davada agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilan sanigin, istinafin delillerin tekrar incelenmesi karari üzerine yeniden yargilanmasina karar verilmisti.