Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin, Malatya'da açiklamalarda bulundu:Gökhan Gücüklüoglu,Kemal Ceylan- "Ikinci 25 bin istihdam paketini de açacagiz. Dolayisiyla bölgemizin normallesmesi, ekonomik hayatin normale geçmesi, yeniden baslangici tesvik edecek bütün tedbirleri aliyoruz" - "(Deprem bölgesi) Bölgemizde de EYT ya da diger normal asamalardan geçerek emekli olmak isteyen vatandaslarimizin bu taleplerini karsiliyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumunun çalismalari devam ediyor. Bu konuda kimseni

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin, Malatya'da açiklamalarda bulundu:Gökhan Gücüklüoglu,Kemal Ceylan- "Ikinci 25 bin istihdam paketini de açacagiz. Dolayisiyla bölgemizin normallesmesi, ekonomik hayatin normale geçmesi, yeniden baslangici tesvik edecek bütün tedbirleri aliyoruz"
- "(Deprem bölgesi) Bölgemizde de EYT ya da diger normal asamalardan geçerek emekli olmak isteyen vatandaslarimizin bu taleplerini karsiliyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumunun çalismalari devam ediyor. Bu konuda kimseni

MALATYA (AA) - Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi bölgelere iliskin, "Ikinci 25 bin istihdam paketini de açacagiz. Dolayisiyla bölgemizin normallesmesi, ekonomik hayatin normale geçmesi, yeniden baslangici tesvik edecek bütün tedbirleri aliyoruz." dedi.

Bakan Bilgin, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremin etkiledigi Malatya'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçeklestirilen degerlendirme toplantisina katildi, yetkililerden bilgi aldi.

Toplantinin ardindan açiklamalarda bulunan Bilgin, bölgenin depremin ardindan bir de sel afetiyle karsi karsiya kaldigina isaret etti.

Yaralarin sarilmasi noktasinda tüm adimlarin hizli bir sekilde atilmaya devam edildigini dile getiren Bilgin, depremin büyük bir felaket oldugunu vurguladi. Bilgin, söyle devam etti:

"Bu felaketin meydana getirdigi sorunlari asmak için Türk devleti elinden gelen her seyi yapiyor. Ilk asamada kurtarma faaliyetleri...Sonra kurtarilan insanlari, depremzedeleri bölgede kalacaklarsa onlarin kalabilecekleri, yasayacaklari çadirlari, çadir kentleri, arkasindan konteyner kentleri, arkasindan yeni hayat alanlarinin planlanarak insaatlarin bir an önce baslatilmasi konusunda bir çalisma yapiliyor. Bu çalismalar çok hizli bir sekilde devam ediyor. Birçok yerde temel atma sürecine girilmistir. Dolasiyla Türk devletinin bu felaket karsisinda milletin hizmetinde oldugunu Türk kamuoyu biliyor. Bu konuda da elimizden gelen her türlü çabayi sarf ediyoruz. Sarf etmeye de devam edecegiz."

Çalisma hayatinin, normallesme için önemli bir gösterge oldugunu düsündüklerini, üretim faaliyetlerinin baslamasi için üzerlerine düsen her görevi yerine getireceklerini anlatan Bakan Bilgin, söyle konustu:

"Esnaflarin ticaret hayatlarinin canlanmasi konusunda da bizim üzerimize düsen her görevi yerine getirecegiz, her sorunu çözecegiz. Zaten deprem olur olmaz bölgede biz SGK üzerinde yani ilaç katilim payini, doktor katilim payini depremzedelerden bunlari kaldirmistik. Bundan sonra da hemen devreye kisa çalisma ödenegini, nakdi ücret destegini sunduk. Isletmelerin kendileri üretim faaliyetlerine devam edememe ya da pazarlarini kaybetme ya da sorun yasama durumlarinda onun sartlarini biliyorlar. Bizim ISKUR'dan ve kurumlarimizdan zaten kendilerine iletiliyor. Bu imkanlari dogrudan dogruya çalisma hayatinin istifade etmesi için onlarin önüne koyduk. Müracaatlar basladi, ödemeler yapiliyor."

- "Ikinci 25 bin istihdam paketini de açacagiz"

Bilgin, bölgedeki en önemli problemin istihdam problemi olduguna dikkati çekerek, "Gelir kaybina maruz kalmis olan ailelerin gelir sahibi yapilmasi. Bu konuda da ilk asamada 25 bin yeni istihdam gerçeklestirdik. Vali beylerin organizasyonuyla yürüyor bu istihdam. Geliri olmayan aileler tespit edilerek, ikinci 25 bini de bölgede uygulamaya sokacagiz. Ikinci 25 bin istihdam paketini de açacagiz. Dolayisiyla bölgemizin normallesmesi, ekonomik hayatin normale geçmesi, yeniden baslangici tesvik edecek bütün tedbirleri aliyoruz. Bu konuda da hiçbir sinir tanimadan her ihtiyaci karsilamak bizim görevimiz." ifadelerini kullandi.

Emeklilikte yasa takilanlarla (EYT) ilgili problemin çözüldügünü de animsatan Bilgin, sunlari kaydetti:

"Bu sorun Türkiye'nin 20 yili askin süredir karsilastigi bir konuydu. Bu çözüldü fakat bunun sevinci buruk bir sevince dönüstü. Bölgemizde de EYT ya da diger normal asamalardan geçerek emekli olmak isteyen vatandaslarimizin bu taleplerini karsiliyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumunun çalismalari devam ediyor. Bu konuda kimsenin herhangi bir hak kaybi olmayacaktir. Bunun bilinmesini isterim."