Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin, Hatay'da kadin depremzedelerle bir araya geldi:Orhan Onur Gemici- "Milletimizin, bu felaketin acilarini unutmasi kolay degil, ama karsilastigimiz bu zorluklari el birligiyle asacagiz" - TÜRK-IS Genel Baskani Ergün Atalay: - "Su anda sendikacilik yapmak zamani degil, bölgedeki insanlara, çocuklara dokunmak zamani. Bugün onun için geldik"

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin, Hatay'da kadin depremzedelerle bir araya geldi:Orhan Onur Gemici- "Milletimizin, bu felaketin acilarini unutmasi kolay degil, ama karsilastigimiz bu zorluklari el birligiyle asacagiz"
- TÜRK-IS Genel Baskani Ergün Atalay:
- "Su anda sendikacilik yapmak zamani degil, bölgedeki insanlara, çocuklara dokunmak zamani. Bugün onun için geldik"

HATAY (AA) - Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin ile TÜRK-IS Genel Baskani Ergün Atalay, Hatay'in Defne ilçesindeki çadir kentte, kadin depremzedelerin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nü kutladi.

Iskenderun'daki programlarinin ardindan Hatay'in Defne ilçesine geçen Bilgin ve Atalay, ilk olarak Kocaeli Büyüksehir Belediyesinin kurdugu çadir kenti ziyaret etti.

Vatandaslarin sorun ve taleplerini dinleyen Bilgin ve Atalay, kadin depremzedelerin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nü kutladi, hediye takdim etti.

Çadirda kurulan siniflarda çocuklarin yaptigi etkinlikleri izleyen Bilgin ve Atalay, çocuklara oyuncak verdi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin, AA muhabirine, depremzedelerin son durumlarini ögrenmek için bölgeye geldiklerini ve taleplerini yerine getirmeye çalistiklarini söyledi.

Depremzedelerin ihtiyaçlarinin karsilanabilmesi için gayretli bir organizasyon yürütüldügünü aktaran Bilgin, "Milletimizin, bu felaketin acilarini unutmasi kolay degil, ama karsilastigimiz bu zorluklari el birligiyle asacagiz. Biz sizin yaninizdayiz. Ne talebiniz olursa her an Sayin Valimiz ve arkadaslarimiz burada bize iletin, yeter. Tekrar geçmis olsun." dedi.

Bilgin, TÜRK-IS'in kadin sendika temsilcilerinin de kendilerine eslik ettigini belirterek, buruk da olsa kadin depremzedelere, Dünya Kadinlar Günü'nde yanlarinda olduklarini hissettirmek istediklerini dile getirdi.

- "Depremzedelere faydali olmaya çalisiyoruz"

TÜRK-IS Genel Baskani Atalay da her yil 8 Mart'ta belli yerlere kadinlar adina agaç diktiklerini animsatarak, bu yil deprem nedeniyle bunu gerçeklestiremediklerini aktardi.

TÜRK-IS'e bagli sendikalarin kadin temsilcilerinin deprem bölgesindeki kadinlarla bir araya gelmek üzere program düzenledigini kaydeden Atalay, bu programlarin Hatay ayagina Bakan Bilgin ile katildiklarini ifade etti.

Atalay, depremzedelere faydali olmaya çalistiklarina dikkati çekerek, "Depremin ilk 3 günü sikinti baskaydi, can kurtarmak. 10 gün sonra sikinti baska. Simdi de çadir ve konteyner kent. 2 ay daha zamanimiz var burada milleti isitmak, milletin ihtiyaçlarini karsilamak için. Su anda sendikacilik yapmak zamani degil, bölgedeki insanlara, çocuklara dokunmak zamani. Bugün onun için geldik." diye konustu.

Bilgin ve Atalay, daha sonra Kocaeli Büyüksehir Belediyesinin kurdugu konteyner kent hastanesine gitti.

Hastanede incelemelerde bulunan Bilgin ve Atalay, çalismalar hakkinda yetkililerden bilgi aldi.