CHP'de büyük kurultayin tarihi sali günü netlesecekBaris Gündogan- Partide su ana kadar 16 il kongresi tamamlandi, kasim ayinin ilk haftasi yapilmasi beklenen 38. Olagan Kurultay'in tarihi sali günü Parti Meclisi'nde kesinlesecek - CHP'de büyük kurultaydan 2 hafta sonra ise tüzük kurultayi yapilacak

CHP'de büyük kurultayin tarihi sali günü netlesecekBaris Gündogan- Partide su ana kadar 16 il kongresi tamamlandi, kasim ayinin ilk haftasi yapilmasi beklenen 38. Olagan Kurultay'in tarihi sali günü Parti Meclisi'nde kesinlesecek
- CHP'de büyük kurultaydan 2 hafta sonra ise tüzük kurultayi yapilacak

ANKARA (AA) - BARIS GÜNDOGAN - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) su ana kadar 16 il kongresi tamamlandi, kasim ayinin ilk haftasi yapilmasi beklenen 38. Olagan Kurultay'in tarihi sali günü Parti Meclisi'nde (PM) kesinlesecek.

AA muhabirinin aldigi bilgiye göre, CHP'nin geçtigimiz günlerde baslayan il kongreleri takvimi devam ediyor.

Ekim ayi sonuna kadar tamamlanmasi planlanan kongre takvimi çerçevesinde 81 il baskaninin yani sira 1370 kurultay delegesi de belirlenmis olacak.

CHP'de su ana kadar Izmir, Amasya, Ardahan, Artvin, Batman, Bingöl, Bursa, Elazig, Gümüshane, Isparta, Karaman, Konya, Mus, Nigde, Rize ve Sanliurfa olmak üzere 16 ilin il baskani seçildi. Partide hafta sonu ise Ankara, Aksaray, Bilecek, Balikesir, Denizli, Edirne, Eskisehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, Manisa, Mersin, Siirt ve Tokat il baskanlari belirlenecek.

CHP'nin Istanbul Il Kongresi, 8 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde yapilacak.

- Kurultay için 4-5 Kasim tarihleri öne çikiyor

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda pazartesi günü Merkez Yönetim Kurulu (MYK), sali günü ise PM toplantisi yapilacak. PM'de 38. Olagan Kurultay'in tarihinin netlesmesi bekleniyor. Kurultay tarihi için geçtigimiz hafta yapilan MYK'da 4-5 Kasim tarihinin önerilmesinin kararlastirildigi belirtildi.

CHP'de büyük kurultaydan iki hafta sonra da tüzük kurultayinin yapilmasi bekleniyor. Tüzük kurultayinda, parti tüzügünün çagdas hale getirilmesine yönelik degisiklikler ele alinacak. Bu kapsamda, Avrupa'daki sol partilerin tüzükleri ile Türkiye’deki diger partilerin tüzükleri inceleniyor.

Yeni tüzükte, milletvekili adaylarinin ön seçimle belirlenmesi, milletvekillerine dönem siniri getirilmesi, yüzde 50 cinsiyet kotasi uygulamasi, 60 olan PM üyesi sayisinin artirilmasi gibi degisiklikler bekleniyor.

- Kiliçdaroglu milletvekilleriyle bulusacak

Büyük kurultay öncesinde, 22-23-24 Ekim'de milletvekillerinin Sapanca'da kampa girmesi bekleniyor. Kiliçdaroglu'nun da katilacagi kampta, yerel seçim hazirliklari ve kurultaya iliskin degerlendirmelerde bulunulacak.

Yerel seçimlerde ittifak yapilip yapilmamasi konusu da milletvekillerinin görüsüne sunulacak.