CHP'de TBMM Grup Baskanligi seçimi kurultay sonrasinda yapilacakDuygu Yener,Gazi Nogay- CHP Grup Baskani Özgür Özel: - "Grup Baskanligi için resmi istifayi kongre sonrasina birakiyoruz. Bu konuda Kemal Kiliçdaroglu ile anlastik" - "Görevimi resmen birakmiyorum ama fiilen grup baskanligi yapmayacagim. Bundan sonra sali günleri grup toplantilarina katilmayacagim"

CHP'de TBMM Grup Baskanligi seçimi kurultay sonrasinda yapilacakDuygu Yener,Gazi Nogay- CHP Grup Baskani Özgür Özel:
- "Grup Baskanligi için resmi istifayi kongre sonrasina birakiyoruz. Bu konuda Kemal Kiliçdaroglu ile anlastik"
- "Görevimi resmen birakmiyorum ama fiilen grup baskanligi yapmayacagim. Bundan sonra sali günleri grup toplantilarina katilmayacagim"

TBMM (AA) - CHP Genel Baskanligina adayligini açiklayan Grup Baskani Özgür Özel, "Grup Baskanligi için resmi istifayi kongre sonrasina birakiyoruz. Bu konuda Kemal Kiliçdaroglu ile anlastik." dedi.

Özel, Meclis'te gazetecilere yaptigi açiklamada, CHP Genel Baskanligina adayligi söz konusu olduktan sonra grup baskaninin kim olacaginin tartisma konusu oldugunu söyledi.

Grup Baskanligi konusunu kurultay tarihi kesinlestikten sonra degerlendireceklerini belirten Özel, "Arkadaslarimizla bir degerlendirme yaptik. Bugün de bu konuyu Genel Baskan ile birlikte bas basa görüstük. Genel Baskan Sayin Kemal Kiliçdaroglu ile bir mutabakata vardik." ifadesini kullandi.

Kurultaya kadar CHP Grup Baskanligi görevinden resmi olarak istifa etmeyecegini bildiren Özel, sunlari kaydetti:

"Görevimi resmen birakmiyorum ama fiilen Grup Baskanligi yapmayacagim. Bundan sonra sali günleri grup toplantilarina katilmayacagim. Grup Baskani olarak benim yapmam gereken görevlerde, zaten benim olmadigim yerde grup baskanvekillerimiz yetkili. 3 grup baskanvekilimiz görevine devam edecek. Kurultay'i yapacagiz. Kurultay bittikten sonra eger ben genel baskan seçilirsem zaten bir grup baskani seçimi olmayacak. Otomatikman hem genel baskan hem de grup baskaniyim. Sayin Genel Baskan seçildigi takdirde o gün yeni grup baskaninin seçilmesi için gerekli seçimin yapilmasi için adimi atacagiz. Kurultayda eger Sayin Genel Baskan seçilir ve bir grup baskani seçilmesine gerek olursa seçimi o günden sonra yapacagiz."

Bundan sonra sadece kendisine ihtiyaç duyuldugu zamanlarda Meclis'e gelecegini anlatan Özel, "Çok ekstra bir durum olursa, bir içtüzük degisikliginde benim partimin ihtiyaç duydugu deneyimime ihtiyaç duyulursa elbette onu esirgemeyecegiz. Zaten Genel Baskan ve Grup baskanvekilleriyle temas halinde olacagiz. Partinin ihtiyaç duydugu alanlarda, Içtüzük ve anayasa degisikligi önerisinde ihtiyaç duyulan noktada katki saglarim." açiklamasinda bulundu.

Özel, karari, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile birlikte aldiklarini aktararak, "Genel Baskandan randevu aldim. Biraz önce bir araya geldik. Ben durumu anlattim. 'Bu duruma nasil bir çözüm bulalim?' diye konustuk. Birlikte fikir birligine vardik. Biz grup baskanligi seçimini kurultay sonrasina birakiyoruz. Ihtiyaç olursa kurultaydan sonra seçilecek. Kurultaya kadar Özgür Özel Anadolu'da, illerde olacak. Fiilen görevi yürütmeyecek." diye konustu.

Özgür Özel, TBMM tarafindan kendisine tahsis edilen makam aracini da kurultay sürecinde kullanmayacagini dile getirdi.

- "MYK'ya da PM'ye de katilmayacagim"

CHP Grup Baskani Özel, "Seçimlerden önce Kemal Kiliçdaroglu Cumhurbaskani adayi, Engin Altay TBMM Baskan adayi, Engin Özkoç da Içisleri Bakani adayiydi, Siz de CHP TBMM Grup Baskani adayiydiniz ve tek kazanan siz oldunuz. Ama simdi de bu görevden fiilen çekiliyorsunuz. Ne düsünüyorsunuz?" sorusu üzerine, su görüsleri paylasti:

"Geri adim atmiyoruz, grup baskanligi duruyor zaten. Eger kurultayi kazanirsam da makami birakmadan devam ederiz. Kurultayda Genel Baskanla yaristik ve diyelim ki ben kazandim. O zaman zaten grup baskanligi görevim devam ediyor. Ola ki kaybedersek artik yeni bir grup baskani seçilmesi dogru olur. Kurultayi kurultayda birakiriz ve biz de yeni grup baskanimiza destek veririz. Ama ben kazanacagimi ve Grup Baskanligi görevimi sürdürme yetkisini delegelerden alacagimi düsünüyorum. Ancak tersi olursa yeni grup baskani seçilir."

Özgür Özel, sözlerini söyle sürdürdü:

"Su anda resmi bir istifa yok, sadece fiilen görevi birakiyorum. Çok özel bir durum olmadiktan sonra MYK'ya da PM'ye de grup toplantilarina da katilmayacagim. Zaten Anadolu'da, Trakya'da olacagim. Grup Baskanligi için resmi istifayi kongre sonrasina birakiyoruz. Bu konuda Kemal Kiliçdaroglu ile anlastik."

"Genel Baskanla baska ne konustunuz?" sorusuna ise Özel, "Görüsmemizde 'kurultaylari birlikte takip ediyoruz. Sizin, beni uyarmak ya da konusmak istediginiz bir husus var mi?' dedim. O da "Yok, takip ediyorum, gayet iyi gidiyor' dedi. 'Bundan sonra da kongrelerde eger ki diger tarafi rahatsiz eden bir durum olursa direkt birbirimizle görüsmeye devam edelim, diyalog içinde olalim' dedik." yanitini verdi.