CHP Grup Baskanvekili Basarir, partisinin Malatya Il Kongresi'nde konustu:Yeter Erdine- "Sayin Kemal Kiliçdaroglu'na televizyonda, kongrelerde, sokakta, il teskilatlarinda hiç kimseye saygisizlik yaptirmam. Bu partinin bir demokrasi gelenegi var"

CHP Grup Baskanvekili Basarir, partisinin Malatya Il Kongresi'nde konustu:Yeter Erdine- "Sayin Kemal Kiliçdaroglu'na televizyonda, kongrelerde, sokakta, il teskilatlarinda hiç kimseye saygisizlik yaptirmam. Bu partinin bir demokrasi gelenegi var"

MALATYA (AA) - CHP Grup Baskanvekili Ali Mahir Basarir, "Sayin Kemal Kiliçdaroglu'na televizyonda, kongrelerde, sokakta, il teskilatlarinda hiç kimseye saygisizlik yaptirmam. Bu partinin bir demokrasi gelenegi var." dedi.

Basarir, CHP Malatya Il Baskanliginin, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen olagan kongresinde divan baskanligi yapti.

Mevcut Il Baskani Baris Yildiz ve Yunus Gök'ün aday oldugu kongrede konusan Basarir, iki büyük depremde büyük acilar yasayan Malatyalilara geçmis olsun dileklerini iletti, depremde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Parti olarak kurultaya gittiklerini, ilçe kongrelerini yaptiklarini ve il kongrelerinin sürdügünü dile getiren Basarir, söyle konustu:

"Genel baskanimizi seçecegiz. Biz oydu, buydu ya da iste keskin bir sekilde mücadele edip kavga edecek insanlar degiliz. Ben partinin Grup Baskanvekiliyim. Burada söylüyorum. Sayin Kemal Kiliçdaroglu'na televizyonda, kongrelerde, sokakta, il teskilatlarinda hiç kimseye saygisizlik yaptirmam. Bu partinin bir demokrasi gelenegi var. Biz bir AKP, bir MHP degiliz. Kurulus amacimiz bu ülkeye demokrasiyi, çok sesliligi getirme. Kaybedecegimizi bile bile çok partili hayata geçip gönül rahatligiyla iktidari Adnan Menderes'e vermis bir partinin milletvekiliyim ben. Zaten bu nezaketi Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu da gösteriyor. Aday olan, olmak isteyen arkadaslar, zaten Sayin Kemal Kiliçdaroglu, Sayin Bülent Ecevit, Sayin Ismet Inönü... Onlari var eden sey bu nezaketleri, bu demokrasiye olan inançlari. Ama görüyorum ki 'o degisimci, o genel merkezci', hayir öyle bir ayrim yok arkadaslar. Bak burada iki tane piril piril aday yarisacak ve biri kazanacak. Birisi Baris'i, birisi Yunus'u destekleyecek ve buradan kol kola çikacagiz. Ama 'niye aday oldu' deme hakkimiz yok kimseye bizim."

- "Herkes kurultaydaki sonuca saygi gösterecek"

CHP'nin 5 Kasim'da kurultay yapacagini animsatan Basarir, "Genel Baskanimizla beraber yarisacak arkadaslara hepimiz kucak açip demokrasi çerçevesinde alkis tutmaliyiz. Ha sunu söylüyorlar 'Genel Baskan kazanirsa su olur, degisimciler kazanirsa bu olur.' Hayir arkadaslar herkes kurultaydaki sonuca saygi gösterecek. Kurultaydan çikan arkadasimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltugunda oturacak. Biz saygi duyacagiz." dedi.

Geçmisi birakip gelecege bakmak gerektigini ifade eden Basarir, "Geçmiste o oldu, bu oldu, su oldu. Ama oldu, dogru. Biz gelecege bakalim. Biz bundan sonrasina bakalim. Partiyi kesin belirlenmis, hukuk kurallari kurtarir. Yoksa Abdullatif Sener örnegini, Bekaroglu örnegini, buna benzer örnekleri görürsünüz. O yüzden benim sizden istegim, örgütlerimden istegim, delegelerimden istegim bugün buradan çikacak Malatya kurultay delegelerimden istegim birilerine razi olmayin lütfen. 'Özgür Özel'ci, Kemal Kiliçdaroglu'cu.' Hayir, öncelikle hepimiz Mustafa Kemal'ciyiz. Taraf olacaginiz tek konu bu partiye barisi, huzuru, demokrasiyi getirmek olsun. Ayrismak degil." diye konustu.