CHP Genel Baskan adayi Özel'den Altan Öymen'e ziyaret Mehmet Yusuf Melikoglu

CHP Genel Baskan adayi Özel'den Altan Öymen'e ziyaret Mehmet Yusuf Melikoglu

ISTANBUL (AA) - CHP Genel Baskan adayi Özgür Özel, partinin eski genel baskanlarindan Altan Öymen'i Besiktas'taki evinde ziyaret etti.

Yaklasik 1,5 saat süren ziyaretin ardindan Öymen ve Özel, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Öymen, Özel ve arkadaslarini agirlamaktan mutluluk duydugunu belirterek, kurultay için kendilerine basari dileklerini ilettigini söyledi.

Basta siyaset olmak üzere birçok konuyu konustuklarini aktaran Öymen, bir ufuk turu yaptiklarini kaydetti.

Özgür Özel de CHP'de yapilacak kurultaya iliskin adayligi ve genç kadrolariyla ilgili Öymen'i bilgilendirdiklerini söyledi.

CHP'nin tarihini ögrenme konusunda Öymen'in kitaplarinin en önemli kaynaklari oldugunu dile getiren Özel, "Kendisinin geçmiste 9 adayla birlikte yarisarak kazandiklari CHP kurultayi hepimizin hafizalarindaydi. Bugün üzerinde en mutabik kaldigimiz konu; iyi ki CHP var. Liderine rakip çikabilmenin, çoklu yarislarla genel baskani belirleyebilmenin, Türkiye'ye vadettigi demokrasiyi kendi içinde yasayabilmenin olanakli oldugu bir baska parti yok su anda." ifadelerini kullandi.

Özel, kurultaydan hangi sonuç çikarsa çiksin en önemli kazanimlarinin, önceki genel baskanlariyla bugün gerçeklestirdikleri sohbet oldugunu kaydetti.