Büyük bölümü Yusufeli Baraji sulari altinda kalan ilçedeki sahipsiz hayvanlar botla kurtarildiYusuf Okur

Büyük bölümü Yusufeli Baraji sulari altinda kalan ilçedeki sahipsiz hayvanlar botla kurtarildiYusuf Okur

ARTVIN (AA) - Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde insa edilen Yusufeli Baraji ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES) su seviyesinin artmasiyla büyük bölümü su altinda kalan eski ilçe merkezindeki sahipsiz kedi ve köpekler, botla bölgeye ulasan ekiplerce kurtarildi.

Yusufeli Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, Yusufeli Baraji ve HES projesi nedeniyle su altinda kalan yerlesim yeri ve köylerdeki sahipsiz hayvanlar için belediye ve Hayvanlari, Dogayi, Insanlari Koruma Dernegince (HAYDIKO) çalisma yürütüldügü belirtildi.

Baraj suyu altinda kalan bölgede hayvan olup olmadigina yönelik kontrollerin dron ile havadan, bot ve kano ile de sudan yapildigina isaret edilen açiklamada, mahsur kaldigi tespit edilen hayvanlarin bulunduklari yerden alinarak güvenli yere nakledildigi vurgulandi.

Açiklamada Belediye Veteriner Isleri Müdürü Mehmet Akilli'nin su ifadelerine de yer verildi:

"Son zamanlarda disaridan getirilerek eski ilçe merkezine birakilan sahipsiz hayvanlar nedeniyle bölgedeki sokak hayvanlari sayisi artti. HAYDIKO ile yaptigimiz protokol sonrasinda çalismalarimiza basladik ve devam ediyoruz. Eski ilçe merkezimizde bulunan tüm canlari HAYDIKO ekipleri ile birlikte bölgeden alarak yeni yasam alanlarina naklettik. Ayrica su anda baraj sulari ile kapanan bölgedeki binalarda mahsur kalan sokak canli olup olmadigini kontrol ediyor, herhangi bir canli tespit edersek onu kaldigi yerden alarak güvenli bölgeye ulastiriyoruz."