Bursaspor Baskani Banaz gündeme iliskin açiklamalarda bulundu:Cem San- "Verilen cezanin bizim nazarimizda karsiligi yok. (Amed Sportif Faaliyetlere verilen ceza) Orada 2 maç ceza verdiysen buradaki rapor oradan bir tik fazla olarak yazilmissa ikiyle çarparsin. 7 maç nedir?"

Bursaspor Baskani Banaz gündeme iliskin açiklamalarda bulundu:Cem San- "Verilen cezanin bizim nazarimizda karsiligi yok. (Amed Sportif Faaliyetlere verilen ceza) Orada 2 maç ceza verdiysen buradaki rapor oradan bir tik fazla olarak yazilmissa ikiyle çarparsin. 7 maç nedir?"

BURSA (AA) - Bursaspor Kulübü Baskani Ömer Furkan Banaz, kendilerine verilen cezaya tepki göstererek "Cezanin bizim nazarimizda karsiligi yok." dedi

Özlüce Ibrahim Yazici Tesislerinde basin toplantisi düzenleyen Banaz, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) TFF 2. Lig Beyaz Grup'un 25. haftasinda Amed Sportif Faaliyetler'i konuk ettigi maçta çikan olaylar nedeniyle Bursaspor'a verdigi 9 maç seyircisiz oynama cezasinin, yaptiklari itiraz üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu tarafindan 7 karsilasmaya indirildigini hatirlatti.

Tahkim Kurulu'nda yapilan savunmaya bizzat gittigini belirten Banaz, "Söylenecek söz bulamiyoruz. Bursa'da ne yasandi da 9 maç gibi orantisiz bir ceza verildi? Sahaya taraftar girmedi, herhangi bir futbolcunun burnu kanamadi. Hiçbir futbolcu kirmizi kart görmedi. Takim otobüsüne hiçbir sey olmadi. Siradan, saha içi olaylar ve tribünde istenmeyen bazi olaylar ama ceza 9 maç. Bu konuyu kamuoyunun vicdanina birakiyoruz." ifadelerini kullandi.

Cezanin 7 maça indirilmesinin kabul edilmez oldugunu vurgulayan Banaz, bu cezaya en büyük cevabi Bursa sehriyle Bursaspor'un kenetlenerek verecegine dikkati çekti.

Bursaspor'a verilen cezayi anlamlandiramadiklarini dile getiren Banaz, "Bu sikintili süreçte 6 iç saha maçimiz var. Düsme potasinin bir tik üzerindeyiz. 6 iç saha maçinda taraftarindan en büyük desteginden yoksun birakilan Bursaspor'a acaba ne yapilmak isteniyor? Öyle bir ceza ki 7-8 ay sonra bile taraftar nasibini alacak. Verilen cezanin bizim nazarimizda karsiligi yok. (Amed Sportif Faaliyetlere verilen ceza) Orada 2 maç ceza verdiysen buradaki rapor oradan bir tik fazla olarak yazilmissa ikiyle çarparsin. 7 maç nedir?" diye konustu.


- "Bu sürece en büyük cevabi kenetlenerek verecegiz"

Banaz, cezanin kendilerine teblig edildigi andan itibaren "Yadigar Hatira Biletleri" adinda bir kampanya baslatmayla ilgili görüsmeler yaptiklarini vurgulayarak, "Bu sürece en büyük cevabi kenetlenerek verecegiz. Yadigar biletlerle alakali asil hikaye simdi basliyor, fitil ateslendi. Hep beraber isyan edip kenetleniyoruz. Dirilisin sembolü olarak Yadigar Hatira Biletlerini satisa çikariyoruz. 43 bin 350 bilet hedefine ulasmak için tüm sporseverlerin destegini bekliyoruz. Biletlerin tamami tükenirse bu bilet kampanyasini yenileyecegiz." açiklamasinda bulundu.


- "Irkçilik söylemlerini kabul etmiyoruz"

Karsilasmada açilan pankartlarla ilgili açiklamada bulunan Banaz, söyle devam etti:

"Pankart 1 dakika 36 saniye açik kaliyor. Baska noktaya evrildi bu pankart. Diyarbakir'da açilan pankartlari tasvip etmiyorsak bunu da tasvip etmiyoruz. Irkçilik söylemlerini kabul etmiyoruz. Bursa, her bölgeden insanin yasadigi bir küçük Türkiye. Taraftar dernegimizin baskani Diyabakirli, önceki dönem kulüp baskani Muslu bir insan. Bunlara kayitsiz kalmamiz mümkün degil. Bu inanç mozaiginin içinde ayrismalara yada farklilasmalara müsaade etmemiz mümkün degil. Sükunet içinde Bursa'da yasam sürüyoruz. Bu konuda anlamadan dinlemeden bahsedilen 1 dakika 36 saniyelik görüntüyle Bursaspor camiasi üzerinden manipülatif durum tespitleri, yakistirmalar yapildi. Ne Bursa sehri nede Bursaspor taraftari bunu hak etmedi. Biz de orada yasadigimiz hiçbir seyi tasvip etmiyoruz. Bir tarafta Istiklal Marsi'ni isliklayanlar bir tarafta Istiklal Marsi'ni desibel rekoru kirarak okuyanlar. Spor sahalari buralarin muhatabi degil."

Diyarbakir'da ve Türkiye'de daha önce oynanan olayli maçlarin görüntüleriyle sunum yapan Banaz, su anda önlerindeki iki maça motive olduklarina deginerek, "Takim su an Sivas'ta. Hafta sonunda da iç saha maçimiz var. Bu gündeme kendimizi kaptirmak istemiyoruz. Iki maçtaki süreci istedigimiz sekilde tamamlarsak durum degerlendirmesi yapabiliriz." dedi.

Banaz, Yadigar Hatira Biletlerinin "passo.com.tr" adresinden 30 lira bedelle satisa çikardiklarini sözlerine ekledi.