Bursa'daki "pitbull"lu saldiri davasi agir cezada görülecekElif Özlem Çelikler- Tartistiklari kisinin üzerine pitbull cinsi köpegi saldirtarak yaralanmasina neden olduklari öne sürülen 2 sanigin yargilandigi davada, dosyanin asliye ceza mahkemesinden agir ceza mahkemesine gönderilmesine karar verildi - Müsteki Erol Tosun: - "Adaletin bir an evvel tecelli edip sahislarin hak ettikleri cezayi almalarini temenni ediyoruz"

Bursa'daki "pitbull"lu saldiri davasi agir cezada görülecekElif Özlem Çelikler- Tartistiklari kisinin üzerine pitbull cinsi köpegi saldirtarak yaralanmasina neden olduklari öne sürülen 2 sanigin yargilandigi davada, dosyanin asliye ceza mahkemesinden agir ceza mahkemesine gönderilmesine karar verildi
- Müsteki Erol Tosun:
- "Adaletin bir an evvel tecelli edip sahislarin hak ettikleri cezayi almalarini temenni ediyoruz"

BURSA (AA) - ELIF ÖZLEM ÇELIKLER - Bursa'da tartistiklari kisinin üzerine pitbull cinsi köpegi saldirtarak yaralanmasina neden olduklari iddia edilen 2 sanik hakkinda açilan davada dosyanin agir ceza mahkemesine gönderilmesine karar verildi.

Müsteki Erol Tosun'un (47) geçen yil köpek saldirisi sonucu yaralanmasina iliskin Bursa 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz saniklar Mehmet Murat Ö. ve oglu Eyüp Can Ö'nün yargilandigi davada hakim, eylemin "tasarlayarak kasten adam öldürmeye tesebbüs" suçunu olusturabilecegi kanaatiyle dosyanin Bursa Nöbetçi Agir Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Karari AA muhabirine degerlendiren müsteki Erol Tosun, 27 Ekim 2022'de tuzaga düsürüldügünü iddia etti.

Olayin ardindan sikayetçi olduklarini dile getiren Tosun, yargilamanin basladigini ve dosyanin agir ceza mahkemesine gönderilmesine karar verildigini söyledi.

Saniklarin gerekli cezayi alacaklarindan süphesi olmadigini belirten Tosun, söyle konustu:

"Bu olayin da bir örnek teskil ederek, kisilerin kafalarina göre planlayarak, tasarlayarak böyle köpeklerle saldiri yapip Türkiye Cumhuriyeti vatandaslarinin huzurunu kaçirmaya hiç kimsenin cesaret edememesini temenni ediyoruz. Tedavi sürecimiz fizik tedavi halinde devam ediyor ama iyilestik Allah'a çok sükür. Ellerimiz, kaslarimiz hepsi yerinde, herhangi kötü bir giden sonucumuz yok. Adaletin bir an evvel tecelli edip sahislarin hak ettikleri cezayi almalarini temenni ediyoruz."

Müstekinin esi ve avukati Elif Tuba Karakoç Tosun da olayin ardindan hazirlanan iddianamede saniklarin "nitelikli kasten yaralama" suçundan cezalandirilmalarinin istendigini anlatti.

Saniklarin esine karsi tasarlayarak bir saldiri planladiginin kamera görüntüleriyle de sabit oldugunu savunan Tosun, "Buna dayanarak biz bu duruma itiraz etmistik zaten durusma baslamadan önce ve demistik ki 'Bu yaralama degil, kasten adam öldürmeye tesebbüs. Bunun degerlendirmesini agir ceza mahkemesi yapabilir.' Bu sebeple davanin agir ceza mahkemesinde görülmek üzere, görevsizlik karari verilmesini talep etmistik. Mahkeme bu talebimizi yerinde buldu." ifadelerini kullandi.

- "3 farkli zamanda köpegin komutla saldirtilmasi mevcut"

Tosun, bu olayi "yaralama" olarak nitelendirmenin mümkün olmayacagini savunarak, sunlari kaydetti:

"Çünkü 3 farkli zamanda köpegin komutla saldirtilmasi mevcut hatta son keresinde magdur kaldirimda otururken ve bilincini kaybetmisken o köpegin tekrar üzerine salinmasi var. Bunu 'yaralama' olarak nitelendirmek mümkün degildi. Sayin mahkeme de bu talebimizi yerinde buldu, su anda görevsizlik karari verildi, dosya nöbetçi agir ceza mahkemesine sevk edildi. Bunun herkese örnek olmasini temenni ediyorum çünkü bu insanlar 'köpek saldirdi, biz bir sey yapmadik, elimizi bile sürmedik' diyerek bu isten siyrilmayi planliyordu. Süreç bu sekilde islemeyecek. Bu da belki bundan sonra bu tarz kötü niyet içinde olacak insanlara da ders olacaktir diye düsünüyoruz."

- "Adalete güveniyoruz"

Köpek sahibi olarak geçen kisinin kimliginin tespit edilemedigini anlatan Tosun, "Iki kisi de tutuksuz yargilaniyor, haklarinda adli kontrol tedbirleri uygulandi. Bu durumun da degisecegini düsünüyorum. Dosya agir ceza mahkemesine geçtigi zaman tutuklu yargilanmalari yönünde talebim de olacak. Talebim yönünde karar verilirse daha saglikli bir yargilama yürüyecegini düsünüyorum. Adalete güveniyoruz. Ben zaten bir hukuk insaniyim, bu islerin içindeyim. Süreç bizi maddi ve manevi olarak çok yipratti. Aile dostu olmamiz sebebiyle de ayrica bir travma yaratti. Çok magdur olduk ama adalete güveniyoruz." diye konustu.

- Olay

Erol Tosun ile esi avukat Elif Tuba Karakoç Tosun'un is ortaginin esi Mehmet Murat Ö, geçen yil ekim ayinda Yildirim ilçesi Kazim Karabekir Mahallesi Visne Caddesi'nde bir is yerinde, önceden yasanan olayla ilgili konusmak üzere bulusmustu.

Tosun ile kendilerine selam vermedigi iddiasiyla Mehmet Murat Ö. ve oglu Eyüp Can Ö. arasinda tartisma çikmisti. Tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine baba ogul tarafindan üzerine saldirtildigi öne sürülen köpek, Tosun'u yaralamisti. Tosun, köpegi ikinci kattaki is yerinin penceresinden atmisti.

Erol Tosun, Bursa Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde 3 gün süren tedavisinin ardindan taburcu edilmisti.