Bursa'da trafik kavgasinda cinayet isleyen polise 13 yil 10 ay 20 gün hapis cezasiElif Özlem Çelikler

Bursa'da trafik kavgasinda cinayet isleyen polise 13 yil 10 ay 20 gün hapis cezasiElif Özlem Çelikler

BURSA (AA) - Bursa'da trafikte yasanan kavga sirasinda bir kisinin silahla vurularak öldürülmesine iliskin 1'i tutuklu 4 sanigin yargilandigi davada karar açiklandi.

1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, hakkinda "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açilan tutuklu sanik polis memuru Oktay D, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Tutuksuz saniklar Semih T, Tugay A. ve Furkan Ali U. durusmaya katilmazken, taraf avukatlari ile maktul Ibrahim Can Asani'nin yakinlari mahkeme salonunda hazir bulundu.

Karar öncesi son sözleri sorulan sanik Oktay D, "Ben uyari atesi yaptim. Hakkimda mesru müdafaa hükümlerinin uygulanmasini, aksi takdirde 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan hüküm verilmesini talep ederim." ifadesini kullandi.

Sanik, olay günü arkadaslari Semih T. ve Tugay A'nin intikam duygusuyla hareket ettiklerini ve maktulü yerde yatarken darbettiklerini öne sürdü.

Oktay D, maktulün sabikali oldugunu ve polis tarafindan arandigini belirterek, "Sahis, onu polis oldugum konusunda uyardigim için kaçmistir. Iddia edildigi gibi olsaydi sahsin sirtindan vurulmus olmasi gerekirdi ancak omzundan yaralanmistir. Bu bana silah dogrulttugunun delilidir. Olaya iliskin görüntüler izlendiginde sahsin bir eli hep önündedir. Bu silahini tuttugu koludur, aksi takdirde kosan birinin her iki kolunun da sallanmasi gerekirdi." savunmasini yapti.

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, Oktay D'ye "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan hükmettigi 12 yil 6 ay hapis cezasini, "kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma" hükmü geregi artirarak 16 yil 8 aya çikardi. Heyet, sanigin cezasini takdir indirimiyle 13 yil 10 ay 20 güne düsürdü.

Tutuksuz saniklar Semih T. ve Tugay A. "kasten yaralama" suçundan 1 yil 3'er ay hapis cezasina çarptirildi. Furkan Ali U'nun ise delil yetersizliginden beraatine karar verildi.

Yildirim ilçesi Millet Mahallesi'nde 2021 yilinin haziran ayinda trafikte Ibrahim Can Asani (24) ile tartisan Semih T. ve Tugay A, daha sonra özel harekat polisi Oktay D. ve Furkan Ali U. ile trafikte karsilastiklari Asani ile tartismaya baslamisti. Çikan kavgada Oktay D, kendisine silah çektigi ileri sürülen Asani'yi tabancayla ates ederek yaralamisti. Asani, olayin ardindan hayatini kaybetmisti.