Brüksel'deki firinin Türk isletmecileri ramazanin ilk günündeki gelirlerini depremzedelere bagisladiSelen Temizer- Firinin isletmecisi Seçkin Dikmen: - "Ne yapabilecegimizi düsündük. En yogun günümüz olan ramazanin birinci günü karinca kararinca elimizden geldigi kadar, yagmasa da damlar misali yapalim dedik" - Alisveris yapan vatandaslardan Orhan Öztürk: - "Mahallemizin en güzel firinlarindan biri. Bugün güzel bir hayir islediler. Biz de destek olmak için buraya geldik. Örnek bir davranis"

Brüksel'deki firinin Türk isletmecileri ramazanin ilk günündeki gelirlerini depremzedelere bagisladiSelen Temizer- Firinin isletmecisi Seçkin Dikmen:
- "Ne yapabilecegimizi düsündük. En yogun günümüz olan ramazanin birinci günü karinca kararinca elimizden geldigi kadar, yagmasa da damlar misali yapalim dedik"
- Alisveris yapan vatandaslardan Orhan Öztürk:
- "Mahallemizin en güzel firinlarindan biri. Bugün güzel bir hayir islediler. Biz de destek olmak için buraya geldik. Örnek bir davranis"

BRÜKSEL (AA) - SELEN TEMIZER - Belçika'nin baskenti Brüksel'de Türk asilli vatandaslar tarafindan isletilen firinin ramazanin ilk günündeki geliri, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere bagislandi.

Brüksel'in Evere ilçesindeki Anatolia isimli firinin isletmecileri, en çok isin yapildigi ramazanin ilk gününde gelirlerinin tümünü deprem bölgelerine gönderme karari aldi.

Duyurusu günler öncesinden dükkana asilan firinin önünde yetiskinler ve çocuklar kuyruk olusturdu.

Pide, somun ekmek, simit ve Türkiye ile Belçika'ya özgü diger lezzetlerin satildigi firinin isletmecisi Seçkin Dikmen, AA muhabirine, depremzedeler için ne yapabileceklerini düsündüklerini, ramazanin ilk günü gelirlerinin tümünü bagislama karari aldiklarini belirterek, "En yogun günümüz olan ramazanin birinci günü karinca kararinca elimizden geldigi kadar, yagmasa da damlar misali yapalim dedik." ifadesini kullandi.

Dikmen, "Insallah bizden sonra da böyle devam eder." temennisinde bulundu.

Firindan alisveris yapan Türk asilli vatandaslardan Murat Abdullah Sakizci da "Herkesin ramazanini kutlarim. Firinda çok güzel bir inisiyatif kullanmislar. Bence çok güzel bir sey." seklinde konustu.

Vatandaslardan Orhan Öztürk de "Mahallemizin en güzel firinlarindan biri. Bugün güzel bir hayir islediler. Biz de destek olmak için buraya geldik. Örnek bir davranis. Allah hayirda bulunan herkesten razi olsun." dedi.