Blinken, Islamofobi ile Mücadele Uluslararasi Günü'nde inanç özgürlügünü vurguladiNuri Aydin

Blinken, Islamofobi ile Mücadele Uluslararasi Günü'nde inanç özgürlügünü vurguladiNuri Aydin

WASHINGTON (AA) - ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Müslümanlarin dünya genelinde siklikla dini inanç temelli ayrimcilik ve nefrete maruz kaldigini belirterek, "Her birey kisisel ya da toplum olarak, açik ya da gizli olarak inançlarini ifade etme, uygulama ve ögretme özgürlügüne sahiptir." ifadesini kullandi.

Blinken, 15 Mart Islamofobi ile Mücadele Uluslararasi Günü dolayisiyla yaptigi açiklamada, herkesin, her yerde, düsünce, vicdan, din ve inanç, hatta inanmama ve inancini degistirme özgürlügü bulundugunu kaydetti.

Müslümanlarin dünya genelinde siklikla dini inanç temelli ayrimcilik ve nefrete maruz kaldigina dikkati çeken Blinken, "Her birey kisisel ya da toplum olarak, açik ya da gizli olarak inançlarini ifade etme, uygulama ve ögretme özgürlügüne de sahiptir." degerlendirmesinde bulundu.

Disisleri Bakani Blinken, söyle devam etti:

"Bugün, dünya genelinde Müslüman olarak kendini tanimladigi ya da ibadet ettigi gerekçesiyle tutuklanan, hapse atilan hatta öldürülen kisilere dikkatinizi çekiyoruz. ABD, kisilerin vicdanlari dogrultusunda yasamalarinin savunuculugunu yapmaya devam edecek. Müslümanlar, dünya genelinde kutsal ramazan ayina hazirlanirken, oruç ve diger topluluklarin düsünüldügü böyle bir zamanda ABD ve diger ülkelerde nefretle savasmaya çalisalim."

Birlesmis Milletler, 2022'de 15 Mart'i Islamofobi ile Mücadele Uluslararasi Günü ilan etmisti.