Baldizina ates ederken balkondaki kadini yaralayan saniga 6 yil hapis cezasi verildiMelike Gallenkus

Baldizina ates ederken balkondaki kadini yaralayan saniga 6 yil hapis cezasi verildiMelike Gallenkus

ISTANBUL (AA) - Bagcilar'da tartistigi baldizina ates ederken, yan apartmanin balkonunda çamasir asan kadini basindan yaraladigi gerekçesiyle yargilanan saniga "silahla tehdit" ve "olasi kastla yaralama" suçlarindan toplam 6 yil hapis cezasi verildi.

Bakirköy 14. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Murat Isçi ve taraflarin avukatlari katildi.

Olay günü evinin balkonunda çamasir asarken sanigin silahla açtigi ates sonucu basindan vurulan müsteki Hatice Yakupoglu'nun avukati Ibrahim Al, sanik ile müvekkili Yakupoglu'nun bulundugu balkonun mesafesinin 20 metre oldugunu söyledi.

Sanik Isçi'nin atesledigi silah çikan merminin müvekkiline isabet ettiginin ispatlandigini belirten Al, "Müvekkilim yüzde 90 oraninda engellidir. Olaydan sonra epilepsi hastasi olmustur. Kasten öldürmeye tesebbüs suçu sabittir." dedi.

Sanik Murat Isçi'nin avukati Elif Naz Köle de müvekkilinin hangi yöne ates ettigi tespitinin mümkün olmadigini belirterek, "Müsteki ilk ifadesinde silah sesi dahi duymadigini söylemesine ragmen kesifte ilk basamaklari çiktiginda silah sesi duydugunu beyan etmistir." seklinde konustu.

Esas hakkindaki mütalaasini açiklayan Cumhuriyet savcisi, sanik Murat Isçi'nin "silahla tehdit" ve "olasi kastla yaralama" suçlarindan toplam 3 yil 6 aydan 11 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasini istedi.

Sanik Isçi, "Vereceginiz her ceza için ellerinizden öperim. Tahliyemi istiyorum." dedi.

Mahkeme, sanik Murat Isçi hakkinda baldizi olan müsteki F.K'ye karsi "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan cezalandirilmasi talebiyle dava açilsa da sanigin eyleminin "silahla tehdit" suçu olusturdugu kanaatine vararak, bu suçtan sanigi 3 yil hapis cezasina çarptirdi.

Sanik Isçi hakkinda müsteki Hatice Yakupoglu'na karsi "olasi kastla öldürmeye tesebbüs" suçundan dava açildigini aktaran mahkeme, sanigin eyleminin "olasi kastla yaralama" suçunu olusturdugunu göz önüne alarak, bu suçtan da 3 yil hapis cezasina çarptirilmasina karar verdi.

Toplamda saniga 6 yil hapis cezasi veren mahkeme, sanigin tahliyesine hükmetti.

Durusmadan sonra olayda yaralanan Hatice Yakupoglu'nun esi Murat Yakupoglu, "Bizim canimiz yandi. Mermi hala esimin beyninde, benim esimin hayati bitti. Adam tahliye edildi." diyerek tepki gösterdi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, sanik Murat Isçi'nin, 7 Ekim 2020'de baldizi olan müsteki F.K. ile kayinvalidesinin evinin önünde tartistigi, bunun üzerine korkan ve eve girmek için merdivenlere yönelen F.K'nin arkasindan silahla 2-3 el ates ettigi anlatilmisti.

Sanik Isçi'nin ates ettigi sirada yan apartmanin balkonunda bulunan müsteki Hatice Yakupoglu'nun basindan vurularak yaralandigi ve sanigin olay yerinden kaçtigi aktarilan iddianamede, sanik Isçi'nin silah ile hedef gözeterek öldürme kastiyla ates ettigi degerlendirilmisti.

Iddianamede, sanik Murat Isçi'nin "kasten öldürmeye tesebbüs" ve "olasi kastla öldürmeye tesebbüs" suçlarindan 13 yil 6 aydan 25 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi istenmisti.