Bakan Yanik'tan depremzede bebeklere "süt annelik" yapilmasina iliskin açiklama:Duygu Yener,Aykut Yilmaz- "Depremzede çocuklarimizin beslenmesi, hatta süt annelik yapilmasini memnuniyetle karsiliyoruz. Ancak bu hususun hassasiyetine binaen; rastgele, bilmedigimiz ve takibini yapamadigimiz sekilde çocuk emzirmenin olmamasi gerekir" - "Süt anne ve çocuk kaydini tutabilmek için gerekli altyapiyi hazirladik"

Bakan Yanik'tan depremzede bebeklere "süt annelik" yapilmasina iliskin açiklama:Duygu Yener,Aykut Yilmaz- "Depremzede çocuklarimizin beslenmesi, hatta süt annelik yapilmasini memnuniyetle karsiliyoruz. Ancak bu hususun hassasiyetine binaen; rastgele, bilmedigimiz ve takibini yapamadigimiz sekilde çocuk emzirmenin olmamasi gerekir"
- "Süt anne ve çocuk kaydini tutabilmek için gerekli altyapiyi hazirladik"

TBMM (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, depremzede bebeklere süt annelik yapilmasini memnuniyetle karsiladiklarini ancak bunun rastgele ve takip edemeyecekleri sekilde olmamasi gerektiginin belirtti.

Yanik'a, gazeteciler, AK Parti TBMM Grup Toplantisi öncesinde, oyuncu Burcu Kara'nin depremzede bir bebege süt anne olmasina iliskin degerlendirilmesini sordu.

Depremin basindan itibaren depremzede çocuklar veya deprem bölgesindeki çocuklarla ilgili tam bir teyakkuza geçildigine isaret eden Yanik, "Bunlardan birisi henüz bebeklik, yeni dogan durumunda olan çocuklarimizin anne sütüyle beslenmesiyle ilgili konuydu. Bununla ilgili daha önce bir açiklama yapmistim. Bunu saygiyla karsiliyorum. Özellikle kendi küçük bebegi, emen bebegi olan anneler, Burcu Hanim da onlardan birisi. Daha çok hassasiyet gösteriyorlar. Çocuklarla ilgili tabii ki hassas davraniyorlar." ifadelerine yer verdi.

Yanik, süt annelik ve emzirme konusunun çok hassas bir konu oldugunu vurgulayarak, "Bizim inancimiz da çok önemli bir husustur. Çocuk ve ebeveyn arasinda, çocuk ve anne-baba arasinda ebeveyn iliskisi kurar. Çocuk ve kardes arasinda da kardeslik iliskisi kurar. Bu kadar önemli bir seyden bahsediyoruz." dedi.

Arastirmalara göre sütle beraber, annenin genetik özelliklerinin de çocuga geçtigine isaret eden Yanik, çocukla, sonsuza kadar degistirilemeyecek, yok edilemeyecek bir ünsiyet kuruldugunu söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, rastgele emzirmelerin olmamasi gerektigine dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Sadece süt göndererek ya da sütü sagip artik mümkün biliyorsunuz; anneler sütü sagip depo edip saklayabiliyorlar. Sütü sagip çocuga göndererek bir beslenme biçiminin olmamasi gerektigi, eger küçük bir bebegin emzirilmesi söz konusuysa, bizim bu kaydi tutabilecegimizi ve devamini da takip edebilecegimizi daha önce açiklamistim. Depremzede çocuklarimizin beslenmesi, hatta süt annelik yapilmasini da memnuniyetle karsiliyoruz. Ancak bu hususun hassasiyetine binaen rastgele bilmedigimiz ve takibini yapamadigimiz, kime gittigini bilmediginiz bir sekilde çocuk emzirmenin olmamasi gerektiginin bir kez daha altini çizerek paylasmak istiyorum.

Bir ebeveyn çocuk iliskisi kuruyor. Bu anlamda da bunun takip edilmesi gerekiyor. Bu yönde iradesi, arzusu olan vatandaslarimiz varsa bulunduklari en yakin bizim bakanligimizin kuruluslarina müracaat ettiklerinde biz süt anne ve çocuk kaydini tutabilmek için gerekli çalismalari, altyapiyi hazirladik. Buna iliskin çalismalarimiz da var. Bu noktada vatandaslarimiza, çocuklarimizla ilgili her konuda oldugu gibi yardimci olmaya haziriz. Bunu özellikle hatirlatmak istiyorum çünkü önemli bir konu."